Rugsėjo 22 dieną džiazo klube „Kurpiai“ jis lankėsi su savo padėjėju Gyčiu Tumėnu. Konfliktas su dviem nepažįstamais vyrais kilo dar bare. Seimo narys pranešė, kad šalia baro nepažįstamieji jį su padėjėju mušė ir spardė.

Į medikus D. Budrys nesikreipė, patirtos žalos nenurodė.

Užpuolikus sutramdė praeiviai

Pats D. Budrys DELFI teigė nukentėjęs palyginti nesmarkiai, esą kur kas daugiau kliuvo parlamentaro padėjėjui G. Tumėnui.

„Aš, sakyčiau, mažiau nukentėjau. Mano padėjėjas buvo gana stipriai sumuštas. Jis, mano žiniomis, jau yra išsiėmęs medicininę ekspertizę. Atvira akimi matyti jo sumušimai. Jis buvo suspardytas. Galvoje matosi žymės. (...) Jį, liaudiškai tariant, išjungė. Po kelių smūgių be sąmonės buvo. Mane iš nugaros užpuolė, sužalota koja ir ranka. Iš pradžių mano draugą, paskui mane užpuolė“, - prisiminė D. Budrys.

Anot jo, konfliktas truko neilgai – netrukus po incidento pradžios užpuolikai pabėgo, tačiau buvo sutramdyti neabejingų klaipėdiečių.

„Nežinau, ar atpažino mane, ar ką. Gal išsigando. Toks jausmas, lyg būtų atpažinę. Toks jausmas, lyg išsigando ir pradėjo bėgti. Nesutrikau. Pasiėmiau telefoną, paskambinau 112, gana operatyviai policija buvo vietoje. Ir nepažįstami žmonės padėjo – buvo jaunimo, kuris padėjo sulaikyti šituos du vaikinus. Smagu, kad žmonės, kurių nepažįstu, pamatė incidentą, pamatė, kad aš juos vejuosi, ir padėjo sulaikyti šituos du asmenis“, - sakė D. Budrys.

Parlamentaras teigė nežinantis, kaip rutuliojasi jo ir jo padėjėjo sumušimo ikiteisminis tyrimas. Užpuolikus jis apibūdino kaip „sportiškus vaikinus“. Jie esą prie parlamentaro su padėjėju „įdomiai kabinėjosi“ „Kurpių“ bare.

„Mes nekreipėme dėmesio, ramiai sau buvome. Nusprendėme eiti namo, ir jie pasivijo. Buvome gal 200 metrų nuėję“, - prisiminė D. Budrys.

Jis teigė informavęs užpuolikus esąs Seimo narys ir prašęs nusiraminti. „Gal tas juos ir atbaidė?“ - svarstė D. Budrys.