„Paskutinįkart su motina buvau vasario 28 dieną, ją pavalgydinau ir kaip visada atsisveikinau visam“, - LNK Žinioms sakė velionės dukra Agnė Bukartaitė.

„Ji buvo tikrai labai labai silpnos sveikatos ir, kaip rašiau tame tekste, kad mirties laukimas buvo gana ilgą laiką. Manau, kad tai yra mano numonė, aš nesu medikė, bet koronavirusas tapo katalizatoriumi, kuris pagreitino visus tuos procesus“, - tikino ji.

Moteris turi žinutę ligoninių vadovams ir sveikatos apsaugos ministrui.

„Nemeluokite, pasakykite žmonėms tiesą, karčią tiesą. Visame pasaulyje neužtenka priemonių, kenčia visi ir visur. Svarbiausia nemeluoti, niekas nepasmerks jūsų, o žmonės, žinodami tiesą, galbūt labiau saugosis“, - tikino ji.


Koronaviruso židiniu tapusiame Klaipėdos universitetinės ligoninės Akių ligų skyriuje anksčiau mirė du gydyti sunkios būklės pacientai, kuriems taip pat nustatytas virusas. Infekcija iš viso buvo nustatyta keliems pacientams, skyrius uždarytas.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita.

Pajutus ligos simptomus raginama kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Lietuvoje iki šeštadienio ryto patvirtintas 771 koronaviruso atvejis, skelbia Vyriausybė.

Šeštadienio 7 val. duomenimis, per praėjusią dieną buvo nustatyti nauji 75 atvejai. Iš viso per penktadienį ištirti 2944 ėminiai dėl koronaviruso, nuo epidemijos pradžios – 21 tūkst. 376 ėminiai.