Grandiozinis ir ašinis festivalio projektas - Italijos menininkų „Marianolight“ sukurtas stebuklas – „Šimtmečių vartai“, kurio įžiebimas paskelbs ir festivalio pradžią.

Tris žiemos vakarus vyksiantis festivalis startuos šįvakar - vasario 15 d. 18 val., kuomet Teatro aikštėje nušvis svarbiausias šių metų festivalio akcentas – įspūdingi „Šimtmečio vartai“. Šviesos šou dovanos fakyrų klubas „Liepsnojantis šerkšnas“.

Ryški ir įspūdinga šviesos ir muzikos sintezė „Šimtmečio vartai“, festivalio lankytojus džiugins ir sekmadienį - iki vasario 18 d.

Iki sekmadienio miesto lankytojus pasitiks septyni skirtingi šviesos ir muzikos šou, tarp kurių ir speciali dedikacija Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui su gerai žinomu Marijono Mikutavičiaus kūriniu - „Ar mylit ją jūs?“. Septyni muzikos takeliai skambės su 15 minučių pertrauka.

Pasak Klaipėdos „Šviesų festivalio“ organizatorių, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio paminėjimui ieškota originalios idėjos.

„Klaipėdos ir vartų asociacija labai graži – mūsų miestas ir uostas visada buvo ir bus vartai į pasaulį. Čia vyksta gyvenimas, kultūriniai mainai, čia gimsta patirtys. Viso festivalio metu kviečiame ne tik gėrėtis įspūdingais „Šimtmečių vartais“, bet ir pajusti istorijos kaitą, naujo šimtmečio pradžią, į jį žengti šviesiai“, – VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Goda Giedraitytė.