Ant Klaipėdos universiteto Menų akademijos pastato savivaldybės lėšomis bus pagaminta ir pakabinta atminimo lenta.

Šiame pastate L. Donskis studijavo ir dirbo.

Svarstydami L. Donskio įamžinimo klausimą tarybos nariai jį vadino didžiu klaipėdiečiu ir iškilia asmenybe bei siūlė neapsiriboti atminimo lentos pakabinimu.

„Tai pirmasis pagarbos ir atminties įamžinimo ženklas, kuris jokiu būdu neužkerta kelio diskusijai ateityje dėl atminimo įamžinimo kitokiomis formomis“, – sakė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Dėl L. Donskio įamžinimo pakabinant atminimo lentą į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą kreipėsi tarybos narys Vygantas Vareikis. Šiam siūlymui taip pat pritarė ir savo parašu tarybai pateiktame rašte tai patvirtino 31 klaipėdietis, didžioji dalis jų – akademinės bendruomenės atstovai.

Atminimo lentą planuojama įrengti minint L. Donskio mirties metines.

L. Donskis netikėtai mirė 2016 m. rugsėjo 21 dieną – 54 metų filosofą ištiko širdies smūgis.

L. Donskis gimė 1962 m. rugpjūčio 13 d. Klaipėdoje.

Filosofas, politikos teoretikas, idėjų istorikas ir socialinis analitikas reiškėsi kaip žmogaus teisių ir pilietinių laisvių gynėjas. 2004 m. Europos Komisija suteikė jam Tolerancijos ir įvairovės ambasadoriaus Lietuvoje titulą. 2009-2014 m. L. Donskis buvo Lietuvos atstovas Europos Parlamente ir dirbo Liberalų ir demokratų aljanso „Už Europą“ frakcijoje ALDE.

Prieš tapdamas Europos Parlamento nariu L. Donskis buvo Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto profesorius ir dekanas, Helsinkio universiteto socialinės ir moralės filosofijos docentas. Jis taip pat buvo Talino universiteto filosofijos ir kultūros teorijos ekstraordinarinis vizituojantis profesorius. Po kadencijos Europos Parlamente L. Donskis grįžo prie akademinio darbo.

L. Donskis dirbo JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose bei pažangiausių tyrimų centruose.

Nuo 1997 m. dėstė Helsinkio universitete, nuo 2007 m. – Bolonijos universitete Italijoje ir Corvinus universitete Budapešte Vengrijoje.

L. Donskis yra daugiau kaip 30 knygų ir daugiau kaip 500 straipsnių Lietuvos bei užsienio plačiajai ir akademinei spaudai autorius.