„Suprantama, ilgasis savaitgalis: sėdi namuose vieną dieną, antrą dieną, negi taip ir tūnosi užsidaręs tarp keturių sienų ir trečią dieną?“ – sakė automobilių spūstyje pakalbinta jauna pora Tomas ir Kristina.

Jų teigimu, reikia įkvėpti gryno oro, prasijudinti.

„Mes nesėdime prie vaišėmis nukrautų stalų, o tiesiog išėjome pasivaikščioti pajūriu ar miškeliu. Manome, kad tai tik į naudą. Pajūryje matėme susibūrimų, tačiau mes stengėmės vaikščioti kiek atokiau nuo kitų“, – akcentavo jie.

Pasak Klaipėdos policijos atstovės spaudai Andromedos Grauslienės, sausio 2 dieną jokių eismo įvykių dėl kurių galėtų susidaryti automobilių spūstys neužfiksuota, o kamščiai pavakarę, kai miestiečiai važiuoja namo iš pasivaikščiojimų pajūriu ar miškeliu – pasitaiko.

„Žmonėms patekimas į pajūrį nėra ribojamas, tai buvo daroma tik Naujųjų metų naktį prie Melnragės molo. Galbūt kažkiek automobilių judėjimas sulėtėjo ir dėl to, kad kai kurie bando patekti prie Olando kepurės, kur jau yra kita Savivaldybės teritorija ir policijai tenka apsukti jų automobilius atgal“, – sakė A. Grauslienė.

„Delfi“ jau rašė, kad antrąją Kalėdų dieną pajūryje buvo masės žmonių. Dažnu atveju žmonės pajūryje nedėvi kaukių, tad būtent buvimas arti vienas kito ir kaukių nedėvėjimas ir baugina sveikatos specialistus, kuriems darbo ir taip pakanka – pastarosiomis dienomis Lietuvoje fiksuojami rekordiniai mirčių skaičiai nuo koronaviruso.