„Per pastarąsias kelias valandas Klaipėdoje smarkiai lijo, dėl virš miesto užslinkusios siauros bet aktyvios debesų juostos. Žemesnės gatvės užtvindytos, kai kurios sunkiai pravažiuojamos, yra strigusių automobilių. Viskas, matyt, dėl lapų, užkimšusių nuotekų surinktuvus. Panašaus pobūdžio lietūs vakarų Lietuvoje šiandien lankysis toliau, taigi tokių atvejų gali pasitaikyti“, – rašoma apie orus informuojančio feisbuko puslapio „Orai ir klimatas Lietuvoje“ paskyroje.

Rumpiškėse dirbantys kelininkai sako, kad čia daugiausia vandens, kitos vietos buvo greitai sutvarkytos. Netoliese pro langą stebėjęs paskendėlius vyras pasakoja, kad ši vieta, netoli Tilžės gatvės, kasmet daugiau ar mažiau paskęsta. Anot vyro, paprastai tokie vaizdai kartojasi, kai nuo medžių ima kristi lapai, tad dar pasvarstė, kad nuotėkų šulinius užkiša lapai ir šiukšlės.

Klaipėdos miesto gyventojai ėmė dalintis vaizdais iš rytinių miesto gatvių. Apie 6 valandą ryto vienas po kito pasipylė vaizdai iš apsemtų miesto gatvių.

„Šiandien gali prireikti ir baidarių, nes prie Škodos centro abiejose pusėse jūra“, – rašoma puslapio „Klaipėda, aš su tavim“ paskyroje.

Skaitytojai komentaruose dalijosi vaizdais iš Kauno, Bangų, Sausio 15-osios, Tulpių, Ryšininkų ir kitų gatvių, kurios dėl lietaus buvo apsemtos.

Liūtis Klaipėdą užklupo ir rugpjūčio pradžioje. Tą kartą šalies meteorologai fiksavo per dieną iškritus trečdaliui mėnesio kritulių kiekio.

Pils visą dieną

Ketvirtadienio dieną atplūs drėgme nešini ciklono debesys, pravers skėčiai, o kai kur ir guminiai batai. Jau nuo pat ryto lis Pietų Lietuvoje, kiek vėliau gausesnis lietus pasieks ir šiaurinius rajonus. Kadangi bus daugiausia apniukę ir drėgna, temperatūra kils vangiau nei vakar. Vilniuje, Utenoje ir Panevėžyje bus apie 10, Kaune ir Šiauliuose 11, Klaipėdoje sušils iki 13 laipsnių. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų.

Penktadienio naktį debesys retės, lietūs bus trumpalaikiai. Temperatūra daugelyje rajonų kris iki 7-9, prie jūros iki 10-11 laipsnių. Penktadienio dieną debesys vėl pradės tankėti, ypač ties vakariniais ir šiauriniais rajonais, čia lietus bus dažnesnis ir gausesnis. Pajūryje stiprės vėjas, gūsiai sieks 15-18 m/s. Tuo metu Dzūkijoje ir Suvalkijoje pirma dienos pusė beveik visur bus sausa, nulis nebent trumpas lietus, o vakarop ims lyti gausiau. Termometrai šią dieną daug kur rodys 12-13 laipsnių.

Lietaus netrūks ir šeštadienį, vėjuota bus daugelyje rajonų. Nepaisant to, stebins maloni rudeniška 12-17 laipsnių šiluma.