Tradiciškai, į Seimą atvykstantį šalies vadovą prie durų pasitinka Seimo pirmininkas. Tačiau šį kartą taip neįvyko, tai pastebėjus žurnalistams, V. Pranckietis žurnalistams pripažino, kad tikrai įvyko klaida.

„Nieko neįvyko nenumatyto. Nenumatytas įvyko prezidento atvykimas 10 minučių anksčiau. Aš išėjau jo pasitikti prieš 7 minutes, mes tiesiog tokiu būdu... Tai techninė problema“, – teigė jis.

Jis žurnalistams pabrėžė, kad tai tikrai nėra nepagarbos ženklas.

„Bet nepriimkite kaip nepagarbos, aš tikrai atsiprašiau, tai tiesiog protokolinės klaidos ir tiek“, – ketvirtadienį sakė Seimo pirmininkas.

Kaip Delfi informavo Seimo pirmininko V. Pranckiečio atstovas spaudai Paulius Žeimys, prie Seimo durų G. Nausėdą pasitiko Seimo protokolo skyriaus darbuotojai, tuo metu V. Pranckietis vis dar vedė Seimo posėdį.

„Prezidentas atvyko apie 10 min anksčiau, tai Seimo pirmininkas pasveikinti prezidentą prieš jo pranešimą susitiko su juo kabinete prie Seimo plenarinių posėdžių salės. O Prezidentui atvykus jį lauke pasitiko Seimo protokolo skyriaus darbuotojai“, – komentarą Delfi perdavė P. Žeimys.

Seimo Protokolo skyriaus atstovas Benjaminas Petraitis Delfi sakė, kad kaip Seimo vadovas, V. Pranckietis turėjo pasitikti prezidentą. Tačiau politikai prasilenkė.

„Čia įvyko toks momentas, čia protokolinis dalykas, čia mūsų, ne Seimo pirmininko kaltė, jokiu būdu ne, toks truputį lepsusas“, – kalbėjo jis.

Gitanas Nausėda

Jis teigė, kad kai buvo derinama su apsauga, kada atvyks prezidentas, mąstyta buvo, kad prezidentas atvyks 9.48 val.

„Ir mes realiai ir buvome 9.45 val. prie durų, bet įvyko taip, kad prezidentas truputį anksčiau atvyko. Aš jau kaip protokolo žmogus, į I Seimo rūmus, atsivesti Seimo pirmininko. Ir kai jau atėjome, sužinojome, kad prezidentas jau atvykęs. Tai nuėjome į jam paskirtą darbo kambarį, V. Pranckietis užėjo. Aš prisiimu ant savęs čia kaltę. Gana ankstyvas atvažiavimas buvo prezidento, bet reikėjo, aišku, tai numatyti“, – kalbėjo jis.