„Dėl vaiko pinigų yra rimtos politinės diskusijos, yra įsipareigojimas didinti ženkliai, dabar konkrečiai negaliu sakyti, nes yra bent keletas variantų“, – sakė L. Kukuraitis.

Ministro nuomone, „vaiko pinigams“ skiriamą sumą reikėtų didinti iki „ne mažiau kaip 50 eurų“, o „su tam tikromis sąlygomis gal net ir daugiau“.

Ministras užsiminė, kad svarstoma, ar skirti papildomai lėšų toms šeimoms, kurios turi mažas pajamas.

Negrįš prie mokestinės lengvatos

Finansų ministras Vilius Šapoka kitoje DELFI konferencijoje informavo, kad išmokos vaikams bus didinamos visiems nepriklausomai nuo pajamų.

„Tą pajus tiek dirbantys, tiek nedirbantys asmenys. Šiuo atveju vertybinis dalykas yra neskaidyti vaikų į tai, kur jie gyvena – ar pas dirbančius tėvus, ar pas tuos, kurie tuo metu ieškosi darbo. Visi vaikai turi būti vienodi“, – sakė V. Šapoka.

Pasak jo, konkretus dydis bus atskleistas formuojant kitų metų biudžetą.

Finansų ministras taip pat informavo, kad neplanuojama grįžti prie Papildomo neapmokestinamo pajamų dydžio vaikus auginantiems dirbantiesiems.

„Negrįšime prie to varianto, kadangi jis nebuvo socialiai teisingas. Puikiai žinome, kad PNPD pasinaudodavo tik dalis dirbančiųjų“, – sakė V. Šapoka.

Nuo šių metų už vaiką mokama 30 eurų vaiko pinigų suma. Išmoka priklauso vaikams nuo gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniems, jeigu jie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai.