Kaip Delfi sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Edita Gečaitė, artimiausios nakties pradžioje temperatūra kris iki -10, -15, vietomis ir iki -17, bet jau auštant temperatūra pradės kilti.

Naktį pasnigs nedaug, didesnė negausaus sniego tikimybė yra vakariniuose ir centriniuose šalies regionuose. Šeštadienį dienos metu negausaus sniego gali sulaukti Rytų Lietuvos gyventojai.

„Rytoj dieną temperatūra pasiskirstys maždaug taip, kad rytiniame pakraštyje dar bus -4,–6, vietomis iki -8 laipsnių gali išsilaikyti dienos metu, o štai centriniai, vakariniai rajonai – tarp 0 ir -3 laipsnių. Pajūryje apie 0, gali kur nors ir iki 1 laipsnio šilumos pakilti prie jūros. Šiltesnė tokia diena, seniai tokią turėjome pastaruoju metu“, – sakė sinoptikė.

Pasak jos, kartu su temperatūros kilimu stiprės ir šiaurės vakarų vėjas.

„8-13 m/s, o vakariniuose rajonuose 15-17 m/s gūsiai kai kur. Kadangi toks stiprus vėjas, tai naktį vietomis, daugelyje rajonų pustys tą ant žemės gulintį sniegą, o kai kur gali sningant ir trumpa pūga kilti“,– pažymėjo E. Gečaitė.

Sekmadienį temperatūra, kaip sakė sinoptikė, toliau bus švelni, naktį termometrų stulpeliai rodys 2-8 laipsnius šalčio, pajūryje – apie minus 2.

„Dienos metu nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos – taigi, toks švelnesnis laikotarpis su švelnesne temperatūra“, – pridūrė sinoptikė.

Švelnesni orai neužsilaikys

Savo ruožtu gismeteo.lt direktorius K. Petkevičius atkreipė dėmesį, kad švelnesni orai šalyje neužsilaikys.

„Toks šalčio atslūgimas vieniems gali uždegti viltį, kad galbūt orai palaipsniui šils ir artėsime pavasario link. Deja. Šis švelnesnių orų laikotarpis bus labai trumpas. Kitą savaitę į Lietuvą vėl veršis gerokai šaltesni orai, naktimis temperatūra kris žemiau 20 laipsnių šalčio“, – pažymėjo K. Petkevičius.

Pasak jo, pirmas tris kitos savaitės paras vyraus nepastovus debesuotumas, vietomis šiek tiek pasnigs. Naktimis atšals iki 10-17 laipsnių šalčio, prie jūros temperatūra bus aukštesnė. Dienomis vyraus 3-10 laipsniai šalčio.

„Pagal dabartinius duomenis, žymesnio atšalimo galima tikėtis antroje savaitės pusėje. Tuo metu naktimis temperatūra gali kristi iki 16–22, vietomis iki 25 laipsnių šalčio. O dienomis numatomi jau dviženkliai šalčio rodmenys. Prognozuojami pragiedruliai, gausių kritulių tikimybė maža. Vėjas taip pat nebus stiprus.

Pagal dabartinius prognozių modelius, savaitei baigiantis, tikėtina, kad orai vėl keisis, šaltis švelnės. Panašu, kad tokie bangavimai laikysis visą vasarį ir žiema dar tikrai neskubės trauktis. Gali tekti apsiginkluoti kantrybe laukiant, kol žvarbūs žiemiški orai pasitrauks“, – sakė K. Petkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)