Jo teigimu, šiandien šalyje didesnių pasikeitimų dar nebus: vyraus ramūs ir pavasariškai šilti orai. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas.

„Po pietų kai kur šiaurės rytinėse šalies vietovėse gali silpnai palynoti. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 13, Panevėžyje iki 12 laipsnių. Šiauliuose bus apie 11, Klaipėdoje apie 7 laipsnius šilumos.“

K. Petkevičius prognozavo, kad ketvirtadienį didesnėje šalies dalyje vyraus mažai debesuotas dangus, bus truputį vėsiau.

„Išsilaikys vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Nakties valandomis kai kur rytiniuose šalies pakraščiuose galimi negausūs krituliai. Temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje oras šils iki 9, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 11 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 7 laipsnius šilumos.

Penktadienį šalies padangėje jau supsis daugiau debesų, tačiau gausesnio lietaus jie neatneš. Pasisuks nesmarkus vakarų, pietvakarių vėjas. Naktį temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 12, Kaune ir Šiauliuose iki 13 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 7 laipsnius šilumos.“

Pirmasis pavasario rytas Vilniuje

Gismeteo.lt direktorius nurodė, kad pagal dabartinius duomenis, savaitgalį sulauksime ryškesnių orų permainų – į Lietuvą atkeliaus vėsesni orai.

„Dangų vis dažniau niaukstys debesys, vietomis numatomi ir negausūs krituliai. Taip pat sustiprės vakarinių krypčių vėjas. Vietomis gūsiai sustiprės iki 15–20 metrų per sekundę. Šeštadienio naktį išsilaikys teigiama temperatūra ir sieks 1–5 laipsnius šilumos. Dieną vyraus 6–10 laipsnių šiluma.

Sekmadienio naktį vėl daug kur pasikandžios šaltukas, temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Dienos metu termometrų stulpeliai jau kils vangiai ir bus vėsiau, vyraus 2–6 laipsnių šiluma.

Remiantis dabartiniais prognozių modeliais, kitą savaitę gali tekti prisiminti žiemiškesnius orus. Pirmadienį, tikėtina, bus šilčiau, tačiau ūžaus smarkokas vėjas (ypač prie jūros), numatomi negausūs, bet vietomis mišrūs krituliai. O per kitas paras, tikėtina, jog atšals, tad ne tik naktimis gali paspausti neigiama temperatūra, bet ir dienomis kai kur ji svyruos apie nulį.

Tad nenustebkite, jei vietomis pasirodys ir būrelis snaigių. Visgi, toks atvėsimas, ilgai neužsitęs. Prognozė parengta remiantis dabartiniais duomenimis, kurie nuolat atnaujinami ir tikslinami, tad galimi pokyčiai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją