„Ką iš tikrųjų daro ponas Zuokas su Zuokiene? Jie atakuoja jų manymu bazinę katalikišką šalies vertybę - šeimą. Zuokienė taip pasako, o tam, kad visi tai išgirstų, Zuokas dar du ar tris kartus atsiprašo. Neišgirsti neįmanoma, bet ar tai suveiks? Lietuvoje atakuoti truputį nemoraliu kampu yra labai sudėtinga“,- „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ pirmadienį sakė A. Butkevičius.

Visgi ši ataka, anot jo, gali atsisukti ir prieš patį Zuoką:

Žmonės junta kvapelį, kuris nėra labai skanus“, - teigė jis.

A. Katausko nuomone, ši Zuokų ataka tik padidins šansus R. Šimašiui laimėti Vilniaus mero rinkimuose.

„Šią klaidą nurašyčiau ne strateginiui nepaskaičiavimui, o galbūt pasikarščiavimui, o paskui tiesiog neatsirado žmogaus, kaip būna kompanijoje, kad neatsiranda žmogaus, kuris išdrįstų pasakyti „ne, nusišnekat, bus blogai.“ Panašu, kad tai ir įvyko šiuo atveju Vilniuje, kas suteiks Šimašiui tik papildomų galimybių laimėti“, - teigė A. Katauskas.

Viešųjų ryšių specialisto nuomone, šis antrosios santuokos faktas R. Šimašių priartina prie rinkėjo:

„Mano nuomone, Šimašiui pagaliau tai suteikia žmogaus veidą. Iki šiol jis buvo per daug teisingas. (...) Staiga ištraukiamas gyvenimiškas momentas, kurio aš nelaikau nuodėme, ir jį tuo kaltina. Staiga aš, tarkime, net ne jo rinkėjas, aš jį atpažįstu, aš jį labiausiai atpažįstų iš tų kandidatų, staiga jis yra mano“, - kalbėjo A. Katauskas.

Sekmadienį vyksta merų rinkimų antrasis turas.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.