Jį džiugina Prezidentūros aktyvumas ir kalbėjimasis su Seimu, atvirumas diskusijoms įvairiais šalies vidaus klausimais, pavyzdžiui, mokesčių klausimu.

„Šiandien prezidentas deklaruoja siekį priimti daugiau sprendimų, kurie turi įtakos socialiniam saugumui Lietuvoje, ir čia mūsų frakcija ir partija mato aiškių sąlyčio taškų. Siekis didinti senjorų pajamas, didesnių vaiko pinigų klausimas yra ir mūsų, ir prezidento darbotvarkės dalis. Individualios veiklos didesnis apmokestinimas, mūsų nuomone, įmanomas tik nuo gerokai aukštesnes pajamas gaunančiųjų verslininkų, ne nuo smulkiųjų. Tad tikiu, kad bendras prezidento, Seimo ir Vyriausybės sugebėjimas išgirsti vienas kitą, įsiklausyti gali Lietuvos žmonėms duoti realios naudos“, – Eltai sakė G. Kirkilas.

Pasak jo, prezidento vykdoma užsienio politika kol kas demonstruoja norą intensyvinti santykius su kaimynais, su Baltijos šalimis.

“Ir tai vertinu teigiamai. Svarbiausia sugebėti išlaikyti pradėtą kryptį ir ją plačiai paaiškinti visuomenei, kad būtų aiškūs mūsų tikslai, kad prezidentas sulauktų kuo daugiau pritarimo visuomenėje, o ne susipriešinimo“, – sako „socialdarbiečių“ lyderis G. Kirkilas.

Prezidentas G. Nausėda pareigas pradėjo eiti liepos 12 d. Šią savaitę sueina šimtas dienų nuo naujojo šalies vadovo darbo pradžios. Antradienį šios sukakties aptarimui prezidentas rengia spaudos konferenciją.