„Man atrodo, kad mes kol šitą įstatymą (dėl kainų reguliavimo – ELTA) priimsime arba nepriimsime, bus dar daug diskusijų. Bent dabar turime tarybas. Pavyzdžiui, Konkurencijos, kuri ne tik dabar, bet ir anksčiau dirbo vangokai. (...) Jeigu ji dirbtų taip griežtai kaip Vokietijoje, tai pas mus nei kartelinių susitarimų akivaizdžių nebūtų, nei nepagrįstų kainų kilimo, kam žmonės ypatingai jautrūs, ypač dabar, artėjant ekonominei krizei“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė G. Kirkilas.

Seimas antradienį pritarė prezidento Gitano Nausėdos veto ir priėmė iš naujo svarstyti klausimą dėl kainų reguliavimo.

Už tai, kad iš naujo būtų svarstomas įstatymo projektas, balsavo 77 Seimo nariai, prieš – 41.

„Prezidento nuomone, šio įstatymo paketo dalis, susijusi su maksimalių prekių ar paslaugų kainų reguliavimu valstybės lygio ekstremalios situacijos atveju, nėra suderinama su efektyvia ekonomine politika ir nėra suderinama su šalies Konstitucijos nuostatomis“, – posėdyje antradienį sakė prezidento patarėjas, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta.

S. Krėpštos teigimu, prezidentas sutinka, kad išskirtiniu atveju, kai įvedama nepaprastoji padėtis, gali kilti būtinybė spręsti dėl kainų reguliavimo, tačiau ekstremalios situacijos metu tai neturėtų būti daroma.