„Estakados pavidalu!“ – į tai pakomentavo Seimo socialdarbiečių frakcijos atstovas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Ar toks žaliavalstiečių koalicijos partnerio Seime juokelis neperžengė ribų, kai atvirai tyčiojamasi iš LSDDP ir LVŽS palaikomo kandidato į prezidentus Sauliaus Skvernelio?

Paprašytas atsakyti į šį klausimą, Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako nemanantis, kad tokį įrašą galėjo paskelbti pats Gediminas Kirkilas.

„Man pasirodė, kad tai yra feikas. Ta prasme, kad ten ne pats žmogus apie tai rašo, kurio nuotrauka yra. Esu tuo absoliučiai įsitikinęs. Nes aš manau, kad kolega Gediminas tokių dalykų jokiu atveju neparašytų. Logikos tame nėra, suprantat? Kada sveika logika sako, kad taip būt negali, tai aš ir galvoju, kad taip būt negali“, – DELFI sakė R. Karbauskis.

DELFI patikinus R. Karbauskį, kad įrašo autentiškumą patvirtino pats G. Kirkilas, faktiniu Seimo vadovu kartais vadinamas politikas teigė su G. Kirkilu išsiaiškinsiąs pats.

„Aš paklausiu paties Gedimino dar – ar jis rašė ir kodėl jis taip rašė, – rinkdamas žodžius sakė R. Karbauskis. – Dvidešimt metų statė, statė ir nepastatė niekas!“

Visgi kalbant su R. Karbauskiu buvo galima justi, kad toks G. Kirkilo elgesys ne juokais užgavo žaliavalstiečių vadą.

„Gal tuomet tą mano pasakymą galima laikyti, kad aš netikiu, kad norėta įžeisti. Jeigu įdėti tą prasmę įžeidžią, tai man atrodo, kad jis negalėjo to rašyti. Suprantat? Iš esmės. Todėl sakau, kad ko būti negalėjo, to nėra, o jeigu jis pats rašė, tai aš jo paklausiu, ar jis rašė ir kodėl jis taip rašė. Bet iš esmės, po jūsų tos atsiųstos informacijos mano reakcija buvo vienareikšmė – feikas.

Jeigu bandyt užsigauti, ar norėti, kad taip suprasti – tai yra feikas, o jei žiūrėt, kad tai ne feikas, tai galima žiūrėt, kad tai pajuokavimas, kurį galima interpretuoti, kaip tik nori. Bet aš žinau Gediminą ir žinau kolegas, ir aš manau, kad jie džiaugiasi, kad pagaliau tai pasibaigė ir pagaliau žmonės turės normalias sąlygas judėti iš savo gyvenamosios vietos į Šilutę“, – DELFI kalbėjo R. Karbauskis.

Tuo tarpu pats G. Kirkilas patvirtino, kad savo anketą socialiniame tinkle tvarko ir administruoja pats, ir visus įrašus joje taip pat rašo – pats.

„Aš jau dešimt metų feisbuke. Ir viską pats ten rašau ir komentuoju. Feisbukas yra jėga“, – teigė Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas ir R. Karbauskio vadovaujamo Kultūros komiteto narys G. Kirkilas.

Paklaustas apie minėtą komentarą, jis sako, kad jokiu būdu tai nebuvo įžeidžiančio pobūdžio įrašas S. Skverneliui.

„Kadangi seniai ir gerai žinau tą estakados problemą, tai įsijungiau į diskusiją feisbuke. O kadangi įrašas buvo paskelbtas žinomo humoristo sienoje, tai aš tiesiog parašiau, taikydamasis į tą toną, su juokeliu. Ten juk ir kiti komentavo panašiu tonu. Tačiau tai tikrai nebuvo kažkaip skirta pažeminti, įžeisti ar užgauti poną Skvernelį ar ką nors iš mūsų koalicijos partnerių“, – DELFI sakė G. Kirkilas.