„Neturiu kandidato, frakcija nėra tokia didelė, pažiūrėsim, ką iškels. Aš manau, kad reikia pasirinkti tuos, kurie neturi kažkokių pareigų ypatingų, nes frakcijoje dauguma žmonių turi kokias nors pareigas“, – Alfa.lt laidoje „Alfa taškas“ sakė G. Kirkilas.

LSDDP prezidiumas nusprendė nesiūlyti frakcijai jokio kandidato, sako partijos pirmininkas. Jo teigimu, prezidiumo posėdžio metu buvo siūlytos įvairios frakcijos narių kandidatūros.

„Buvo ir Irenos Šiaulienės, ir to paties Artūro Skardžiaus, ir Rimo Sinkevičiaus. Visokių buvo pavardžių, bet galų gale nusprendė, kad pati frakcija turi demokratiškai nubalsuoti. Nubalsuos“, – kalbėjo G. Kirkilas.

Svarbių pareigų, sako „socialdarbiečių“ lyderis, neturi Petras Šimbaras, Algirdas Butkevičius, Antanas Vinkus. Taip pat, teigia G. Kirkilas, nors A. Skardžius bei I. Šiaulienė užima tam tikras pareigas Seime, tačiau jų pavardės dažnai įvardijamos kaip galimų kandidatų, užimti Socialdemokratų darbo frakcijos seniūno kėdę.

„Įvairių nuotaikų yra, pasakyti sunku. (...) Dažniausiai gal Irenos Šiaulienės minima pavardė“, – sakė G. Kirkilas.

Ar pati I. Šiaulienė, šiuo metu užimanti Seimo pirmininko pavaduotojos pareigas, sutiktų perimti frakcijos seniūnės postą G. Kirkilas sako nežinąs, nes apie tai su ja nekalbėjo.

ELTA primena, kad iki šiol LSDD frakcijos seniūno pareigas ėjęs A. Palionis, po naujos koalicijos sutarties buvo paskirtas žemės ūkio ministru. Jis teigia pasitrauksiąs iš seniūno pareigų.

„Tikriausiai dviejų kėdžių – gal ir norėtum – bet nesugebėsiu užimti,“ – praėjusią savaitę sakė A. Palionis.