Jo teigimu, dėl 30 punktų, kurie sudėlioti derybų metu, dar turės būti kalbamasi partijos išplėstiniame prezidiumo posėdyje. „Kitaip tariant, derybose dėl koalicinės sutarties, kol ji nepasirašyta, nėra sudėlioti visi taškai ant „i“, – antradienį Eltai sakė LSDDP pirmininkas G. Kirkilas.

„Didžioji dalis mūsų pasiūlymų buvo įtraukti į svarbiausių darbų sąrašą, tačiau yra ir klaustukų. Mūsų pirminiu siūlymu, būtina didinti „vaiko pinigus“ – nuo 2020 metų sausio 1 d. išmoka galėtų būti 1 valstybės remiamų pajamų dydžio (šiemet tai sudaro 122 eurus). Kadangi valstybės remiamų pajamų dydis keisis, jei tam bus pritarta (didinimą jau inicijavo LSDDP frakcija), priklausomai nuo to, didesnė būtų ir vaiko išmoka. Tai kol kas dėl šios sumos nėra tvirto sutarimo. Taip pat neatsižvelgta į LSDDP pasiūlymą trečdaliu sumažinti miškų kirtimą, užtikrinti visų pradinių klasių moksleivių nemokamą maitinimą ir 15 procentų sumažinti valstybės valdymo kaštus. Norime, kad mūsų idėjos būtų įgyvendintos, kad per metus maksimaliai išnaudotume galimybes dirbti visuomenei ir pasiektume užsibrėžtus tikslus, bet tam turi būti iškelti ambicingi tikslai, kad koalicinė sutartis netaptų tuščiu oro virpinimu“, – sako Seimo vicepirmininkas G. Kirkilas.

LSDDP išplėstinis prezidiumo posėdis įvyks šį trečiadienį. Jo metu bus sprendžiama, kurie suderėti punktai atitinka partijos nuostatas. G. Kirkilo teigimu, tik tuomet bus galima kalbėti apie galutinį koalicijos sutarties pasirašymą ar derybų nutraukimą.