„Galvoju, kad geriausias dalykas būtų būtent šita tema inicijuoti politinių partijų, politikų susitarimą. Ir susitarimas turėtų būti ne vien dėl socialinės atskirties mažinimo. Turėtų apimti ir švietimą. Jeigu tą pavyktų padaryti, aš manau, kad mes daug daugiau pasiektumėm, nes, kaip rodo mūsų praktika, nepaisant mūsų ginčų, ten, kur mes susitarėme, pavyzdžiui, gynybos srityje, rezultatai yra daug labiau apčiuopiami,“ – sakė G. Kirkilas Seime vykusioje konferencijoje „Ar po 30 metų Lietuvos vaikai gyvens geriau nei jų tėvai?“.

Pasak jo, vaikų ateities gerovė priklauso nuo kelių veiksnių.

Pirmiausia, nuo šeimos požiūrio dėl investicijų į vaiko ateitį, šeimos finansinių galimybių, visuomenės vertybių. Taip pat esą ypač svarbi švietimo ugdymo kokybė, viešųjų paslaugų prieinamumas bei valstybės institucijų priimami sprendimai.

„Lietuvoje tebėra ekonominis socialinis skirtumas tarp regionų ir didžiųjų miestų, darbo rinkoje, sveikatos priežiūros srityje, švietime. Yra nemaži pajamų skirtumai tarp atskirų visuomenės grupių. Šios problemos vienaip ar kitaip visų valdžių yra pamažu sprendžiamos, tačiau, mano požiūriu, – per lėtai,“ – sakė G. Kirkilas.