Sušaukti šį posėdį nutarta po pokalbių su premjeru Sauliumi Skverneliu bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininku Ramūnu Karbauskiu.

LSDDP pirmininkas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas sako, kad dėl partijos iškeltų pasiūlymų įgyvendinimo buvo kalbėta tarp derybų partnerių, tačiau ne į visus pasiūlymus planuojama atsižvelgti.

„Buvo pasakyta, kad ne visus mūsų programinius punktus ketinama įgyvendinti, tai sunku pasakyti, koks bus partijos sprendimas.
S.Skvernelis sako nematąs kliūčių sutarčiai pasirašyti, ar tų kliūčių nemato ir mūsų Prezidiumas, galėsiu pasakyti tik po to, kai įvyks posėdis. Kalbėsimės su partijos Prezidiumo nariais, turi būti bendras sprendimas”,- Eltai sake G. Kirkilas.

Jo teigimu, labai svarbu, kad valstybėje būtų stabilumas, bet kartu turi būti nuveikti realūs darbai, nepaisant to, kad iki naujų rinkimų liko ne tiek jau daug laiko.

„Manau, turi veikti ne asmeniniai kažkieno principai, bet racionalus požiūris į valstybės reikalus, kitu atveju naują koaliciją formuojančiam premjerui, kad ir kas jis būtų, bus labai sunku, o atsakomybę prisiimti reikės“, - sako LSDDP lyderis G. Kirkilas.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis ir ministras pirmininkas S. Skvernelis tikisi, kad keturios partijos valdančiosios koalicijos sutartį pasirašys šį penktadienį.