„Matėme, kad šalia eglutės saugių atstumų iki galo užtikrinti nepavyko, tai bus gera pamoka ateičiai, žiūrėsime, kaip dar galėtume žmones paskatinti likti namuose. Natūralu, kad visos aikštės aptverti negalėjome. Bet reikia pabrėžti, kad ir žmonės, susirinkę prie eglutės, laikėsi numatytų reikalavimų ir buvo lauke“, – laidoje „Delfi diena“ sakė jis.

„Matome, kad padarėme šiek tiek klaidų, kurias galėtume ištaisyti, bet iš principo nenorime komunikuoti, kad įvyko kažkokia didelė bėda“, – pridūrė jis.

Anot A. Bužinsko, pagrindinė sostinės eglė ir toliau bus stebima vaizdo kameromis, šalia jos, taip pat Rotušės, Lukiškių aikštėse bei Bernardinų sode patruliuos policijos pareigūnai.

„Reikia būti realistiškiems. Nebus taip, kad žmonės nesirinks prie eglės. Svarbiausia, kad jie atėję laikytųsi nurodytų saugumo reikalavimų. <…> Mūsų tikslas nėra bausti ir drausti žmonėms ateiti nusifotografuoti prie eglutės, bet mes geranoriškai konsultuosim ir įspėsim“, – sakė A. Bužinskas.

Kauno mero patarėjas: puošti miestą ir po to imtis draudimų būtų keista

Tuo metu Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius teigia, kad Kaune į eglės įžiebimą Rotušes aikštėje atėjo keli šimtai žmonių – apie 200–300, kai įprastai susirinkdavo daugiatūkstantinė minia.

„Komunikavome, kad keliauti į Rotušės aikštę tikrai nėra verta, kad renginį galima stebėti televizijos eteryje ir turiu pripažinti, kad tikrai labai neblogai tai pavyko“, – sako T. Jarusevičius.

Anot jo, prie eglės nuolat budi apsaugininkai, jokių papildomų draudimų kol kas imtis neketinama.

„Puošti miestą ir po to staiga imtis kažkokių draudimų būtų mažų mažiausiai keistas ir sunkiai suprantamas sprendimas. Nei tvoromis, nei barikadomis tokio klausimo neišspręsime. Pasitikime pačių kauniečių sąmoningumu“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo jis.