Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Henrikas Sadauskas 2022 m. rugsėjo 27 d. nutarė priimti pareiškėjo A. Muzikevičiaus skundą dėl žalos priteisimo.

A. Muzikevičius teismui pateikė skundą ir prašė įpareigoti atsakovą – ministrą K. Navicką – nutraukti psichologinio smurto (mobingo) veiksmus jo atžvilgiu. Taip pat jis savo skundu prašo priteisti 20 tūkst. eurų dydžio neturtinę žalą ir bylinėjimosi išlaidas.

„Pareiškėjo skundas iš esmės atitinka Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo 24, 25 ir 36 straipsnių reikalavimus, todėl jis priimtinas“, - rašoma teismo nutartyje.

Taigi, teismas nutarė priimti pareiškėjo A. Muzikevičiaus skundą. Taip pat teismas nusprendė pasiūlyti proceso šalims pasinaudoti ABTĮ 51 straipsnio nuostatomis dėl taikos sutarties sudarymo.

Be to, teismo sprendimu, į bylos procesą suinteresuotu asmeniu įtraukta Lietuvos valstybė, atstovaujama Žemės ūkio ministerijos.

Ši teisėjo H. Sadausko nutartis yra neskundžiama.

Delfi susisiekė su Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovu Audriu Kutrevičiumi.

Jis suteikė papildomos informacijos: „Yra pareiškėjo A. Muzikevičiaus dvi bylos. Rugsėjo 27 d. priimtas pareiškėjo skundas, kuriame prašoma nutraukti atsakovo žemės ūkio ministro K. Navicko psichologinio smurto veiksmus ir priteisti iš ministro ir valstybės, atstovaujamos Žemės ūkio ministerijos, 20 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Rugsėjo 22 d. priimtas pareiškėjo skundas, kuriame jis prašo panaikinti 2022 m. rugpjūčio 18 d. ŽŪ ministro įsakymą dėl tarnybinės nuobaudos (pastabos) skyrimo ir priteisti 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo. Atsakovas – ŽŪM.

Abiejose bylose skundai išsiųsti atsakovams, kad šie pateiktų atsiliepimus. Posėdžių datos nėra paskirtos, nes dar negauti atsiliepimai į skundus.“

Su klausimais Delfi kreipėsi į Žemės ūkio ministeriją ir paklausė jos, kaip ministerija vertina prasidėjusią bylą. Galbūt ministerija mato galimybę taikos susitarimui? Taip pat paklausėme, kaip ministras vertina kaltinimus dėl mobingo.

Tačiau Žemės ūkio ministerijos atstovai teigė nenorintys vertinti situacijos, kol vyksta teisminis procesas.

„Kol vyksta teismo procesas, Žemės ūkio ministerija komentarų neteiks“, - Delfi nurodė ministerija.

Tuo metu A. Muzikevičius sutiko trumpai pakomentuoti susidariusią situaciją.

„Pirmiausia kreipiausi į Ministrę Pirmininkę, nurodydamas, kaip yra veikiama prieš mane. Iš jos, kaip tiesioginės ministro vadovės, pagalbos nesulaukiau. Pasinaudojau galimybe savo teises ginti teisme“, - aiškino A. Muzikevičius.

Taip pat jis Delfi dėstė, kad ministro veiksmai jo atžvilgiu esą atitinka mobingo apibrėžimą: „ Mano atžvilgiu pažeidžiami teisės aktai, veiksmai atitinka klasikinio mobingo apibrėžimą, trikdoma NMA veikla. Lietuva yra teisinė valstybė, tad šiose aplinkybėse tikiuosi teisingumo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)