„Asmeniškai, man užtenka: neturiu nei paskolų, nei skolų, vaikai užauginti. (...) Bet reikia pritraukti talentų, kurių, tiesą sakant, su 2 000 eurų į rankas mes neprisikviesime: jie dirbs privačiame sektoriuje, emigruos. Čia susirinks žmonės arba tokie kaip aš į dramblių kapines, kaip politikoje juokiamasi, arba tie, kurie pakliuvo ir paskui apsižiūri, kad rinkoje galėtų uždirbti daug daugiau. Turime tokių seimo narių, kurie pabuvo Seime ir išėjo, nes rinkoje protingi žmonės yra vertinami daug geriau“, – pasakoja Eugenijus Gentvilas.

Jauniausias Laisvės frakcijos narys Marius Matijošaitis tikina, kad jam taip pat užtenka dabartinės eilinio Seimo nario algos ir 200 eurų priedo už Europos reikalų komiteto pirmininkės pavaduotojo poziciją. Vis tik siekiant į Seimą privilioti profesionalų, anot jo, reikėtų stipriai susimąstyti apie atlyginimų didinimą.

„Jaunimas ambicingas, ieško alternatyvų ir, jeigu jų neranda Lietuvoje, tai randa užsienyje, kur algos tikrai konkurencingos. Sunku pritraukti profesionalius, kompetentingus žmones kandidatuoti į nacionalinį parlamentą, kai vidutinė alga be priedų, jeigu nesi komiteto vadovas arba pavaduotojas, yra 2 000 eurų į rankas: tiek uždirba ir tolimųjų reisų vairuotojai, ir santechnikai bei tam tikri pavėžėjai. (...) Turime suprasti kontekstą labai plačiai, kad jaunimas kelis kartus pagalvotų, ar norėtų matyti save aktyvioje politikoje, kur turėtų šiek tiek paaukoti savo privatumo, būtų nuolat apkalbami“, – svarsto parlamentaras.

Vis tik Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Andrius Vyšniauskas išlieka skeptiškas: didinti atlyginimų Seimo nariams nereikia. Anot jo, ir dabartinis atlygis yra pakankamai padorus: konservatorius per mėnesį uždirba 2 300 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)