Jis kuruos architektūros, statybos, renovacijos ir būsto klausimus, pranešė ministerija.

Jos teigimu, taip siekiama tobulinti statybos sektoriaus reglamentavimą ir geriau subalansuoti skirtingų sričių politikos formavimą,

„Vienas iš svarbiausių mano tikslų – įtraukti visuomenę į tvarios ir kokybiškos architektūros, urbanistikos, miestų planavimo kūrimo procesą. Taip pat eliminuoti planavimo, projektavimo, statybos, objektų registravimo, eksploatavimo teisės aktų kolizijas“, – pranešime teigė naujasis viceministras.

Kaip svarbų darbą jis minėjo duomenų bazių, programų susisteminimą.

Iki šiol M. Michaliunjo dirbo Birštono savivaldybės administracijos Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėju, Birštono savivaldybės vyriausiuoju architektu, ėjo Lietuvos architektų rūmų eksperto pareigas.

Jis turi projekto vadovo ypatingiesiems statiniams, projektų ekspertizių vadovo, projektų vykdymo priežiūros vadovo, bendrųjų, specialiųjų, detaliųjų planų vadovo kvalifikacijas.

Ministerijos teigimu, aplinkos viceministrė Daiva Veličkaitė-Matusevičė toliau dirbs su teritorijų planavimo, erdvinių duomenų, jų skaitmenizavimo politika, o nuo kitų metų ji bus atsakinga ir už žemės naudojimo, geodezijos, topografijos, kadastro politikos sritis. Šias funkcijas Aplinkos ministerija perims iš Žemės ūkio ministerijos.

S. Gentvilo komandoje dar dirba viceministrai Danas Augutis ir Raminta Radavičienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją