„Mūsų tikslas aprūpinti karius moderniu ginklu, kuris būtų pritaikomas visose Lietuvos kariuomenės pajėgose. Pagrindinis reikalavimas ginklui – patikimumas, nes mūsų kariai juo naudosis tarptautinėse operacijose,“ – sakė gen. mjr. V. Tutkus.

Kariuomenės vadas taip pat bendravo su Centrinio poligono kariais, pietavo su pradinės privalomosios tarnybos kariais. Poligone tarnaujantys kariai užtikrina Lietuvos kariuomenės ir kitų šalių kariuomenių dalinių šaudymo ir taktinių pratybų, suplanuotų poligonų teritorijoje, kokybišką aprūpinimą. Jie prižiūri teritorijas, skirtas lauko stovykloms, šaudyklomis, taktikos laukus.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenė ginkluota švediškais automatiniais šautuvais AK-4. Taip pat dar yra ir Kalašnikovo automatų.

Centrinis poligonas Pabradėje buvo įkurtas 1993 metais. Šio poligono plotas yra beveik 8500 ha, jame įrengtos modernios šaulių ginklų, lengvųjų minosvaidžių ir rankinių prieštankinių ginklų šaudyklos. Sudarytos ginklų saugos instrukcijos leidžia Centriniame poligone naudoti sunkiuosius kulkosvaidžius ir 120 mm minosvaidžius. Taip pat poligone galima šaudyti iš 105 mm haubicų. Lietuvos kariuomenės daliniai ištisus metus rengia mokymus ir šaudymo pratybas Centriniame poligone.

Tik šiame poligone kovinio šaudymo pratybas gali vykdyti Karinių oro pajėgų sraigtasparniai ir lengvieji atakos lėktuvai. Saugos reikalavimai atitinka NATO šalių standartus, todėl šiame poligone ne vieną kartą mokymus vykdė Italijos alpių šauliai.