„Kėlimas tralais nutrauktas, mes einame pėsčiomis per paruoštą estakados ruožą“, - BNS sakė Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė.

Bendrovė „Kelių priežiūra“ nustojo kelti transporto priemones vandens lygiui pakilus iki 80 centimetrų. Perkėlimo klausimus sprendžia Šilutės rajono savivaldybė, ji paskelbė ekstremalią situaciją, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Žmonės gali eiti taku viduriniąja statomos estakados dalimi.

Iki tol vandens lygis siekė 75 centimetrus.

„Tie nepatogumai mus tęsiasi 60 metų, mes žinome, kad mums šis potvynis yra paskutinis. Mes jį ramiai išgyvensim, mes turi estakadą, liko tik baigiamieji darbai“, – džiaugėsi seniūnė.

Kelias Šilutė–Rusnė pradėtas semti ketvirtadienį, tądien 391 metro apsemtame ruože vandens gylis siekė 6 centimetrus. Vėliau jis pradėjo kilti.

Šilutė–Rusnė yra vienintelis kelias, vedantis į Rusnės salą, maždaug 400 metrų jo atkarpą pavasarį ir rudenį užlieja Atmatos upė.

Esant aukštam vandens lygiui, kelio atkarpoje būna draudžiamas eismas, o automobilius ir gyventojus kelia speciali technika.

Šiuo metu užliejamoje kelio atkarpoje yra statoma estakada, kuri turėtų palengvinti susisiekimą potvyniu metu.

Sausį Vyriausybė skelbė, kad darbams numatyta 10 mln. eurų, juos ketinama baigti gegužę.

Gelbėtojai jau tekia pagalbą užliejamų vietovių gyventojams.

Pirmadienio vidurdienį Pagėgių ugniagesiai Plaušvarių kaime perkėlė gyventojus per apsemtą kelio ruožą.

Ketvirtadienį, apie 14 val., ugniagesiai vyko į apsemtą Pagėgių savivaldybės Plaušvarių kaimą. Jie nuvežė vaistus gyventojams ir vieną žmogų perkėlė per apsemtą teritoriją.