Pasak "Vakarų ekspreso", abiejose perkėlose - tiek Naujojoje, tiek Senojoje - jau įdiegta kompiuterizuota keleivių ir transporto priemonių apskaitos ir kontrolės sistema.

Nuo šiol kiekvienas, norėdamas patekti į keltą, turi pereiti specialų kompiuterizuotą punktą. Keleivis savo bilietą nuskenuoja ir praėjimas tampa laisvas.

Bilietą įsigyti norintiems automobilių vairuotojams išlipti nereikia - jie bilietą gali nusipirkti būdami mašinoje. Vairuotojams bilieto skenuoti nereikia, tai už juos padaro kasininkės.

Bilietai bus vienkartiniai ir daugkartinio naudojimo, tačiau pastarieji nebus pigesni. Kaip ir seniau, bilietai bus perkami į abi puses.

Į naują sistemą "Smiltynės perkėla" investavo apie 400 tūkst. litų. Bendrovė padidino ir darbuotojų skaičių.

Nemokamai keltais per Kuršių marias nuo liepos 1-osios bus keliami tik Neringos mieste ir Klaipėdos Smiltynėje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys, tarnybos reikalais vykstantys greitosios pagalbos, priešgaisrinio gelbėjimo, policijos, civilinės saugos, Aplinkos ir Krašto apsaugos ministerijų, pasienio, kelių priežiūros, muitinės, uosto saugos tarnybų automobiliai, tolimojo bei vietinio reguliaraus susisiekimo autobusai.

Į Kuršių neriją keltais nemokamai keltis galinčių žmonių ir automobilių srautus nutarta riboti siekiant sumažinti keleivių ir jų transporto priemonių kėlimo į Kuršių neriją ir iš jos sąnaudas.