Policijos departamentas neseniai Seimo kanceliarijai pranešė, jog P.Gražulio nuomojamas automobilis užfiksuotas per metus net 33 kartus viršijęs leistiną greitį. Jau po kelių dienų, kai parlamentą pasiekė šis policijos signalas, buvo atskleistas 34-asis pažeidimas.

Kilus triukšmui P.Gražulis pripažino, kad nevengia viršyti greičio, bet aiškino, jog daugeliu užfiksuotų atvejų automobilį vairavo ne jis, o jam nežinomi žmonės.

Tokių paaiškinimų neįtikinta policija Seimo paprašė pateikti P.Gražulio automobilio nuomos sutartį. Valdininkai prašymą įvykdė.

Kelių policijos tarnybos teigimu, parlamentaras kaip automobilio naudotojas, turės asmeniškai atsakyti už kiekvieną pažeidimą, kurio metu pripažins vairavęs automobilį. Jei politikas tikins, kad vairavo ne jis, privalės nurodyti, kas vairavo jo naudojamą automobilį.

Jei to padaryti negalės, jam teks už pažeidimą atsakyti asmeniškai. Bendra baudų suma, kurią tektų sumokėti P.Gražuliui, gali siekti keliolika tūkstančių litų. Tiesa, jis galės rinktis ir alternatyvią bausmę – viešuosius darbus.

Seimo narys automobilį nuomojasi iš vienos Latvijos bendrovės, kaimyninėje šalyje perka ir degalus.

„Manau, tai policijos kerštas – dėl to, kad pernai per vykusį homoseksualų paradą aš peršokau tą „pederastų” tvorą”, – kalbėjo P.Gražulis.