Seimo kontrolierius praneša, kad tyrimą pradėjo, reaguodamas į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją.

„Kelia abejonių, ar savivaldybės pareigūnų skrydis verslininkų užsakytu lėktuvu, verslo klase nepažeidžia konstitucinės nuostatos, kad „valdžios įstaigos tarnauja žmonėms“, kuri aiškiai nurodo, jog institucijos turi tarnauti visiems, o ne tam tikriems šalies piliečiams. Kartu kyla abejonių, ar toks pareigūnų elgesys nepažeidžia teisėtų žmonių lūkesčių, kad bus gerbiamos visų: tiek fizinių, tiek juridinių asmenų teisė į gerą viešąjį administravimą“, – teigia Seimo kontrolierius, savivaldybių institucijų ir įstaigų pareigūnų veiklai tirti, Raimondas Šukys.

Pranešama, kad Seimo kontrolieriaus pradėto tyrimo tikslas – nustatyti, ar Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius, vykdamas į komandiruotę Kazachstane, nepiktnaudžiavo savo įgaliojimais, t. y., ar neviršijo jam suteiktų įgaliojimų, ar juos naudojo pagal įstatymus bei kitus teisės aktus. Seimo kontrolierius taip pat sieks išsiaiškinti, ar Vilniaus miesto savivaldybės pareigūnai, atsakingi už vidaus ir finansų kontrolės įgyvendinimą, tinkamai atliko teisės aktuose nustatytas pareigas.

„Įvertinus iš savivaldybės gautus dokumentus ir paaiškinimus bus galima atsakyti, ar tokie veiksmai, kai savivaldybės pareigūnams suteikti įgaliojimai galimai panaudojami ne pagal įstatymus ir kitus teisės aktus, negali būti laikomi piktnaudžiavimu, kaip tai apibrėžia Seimo kontrolierių įstatymas“, – sako Raimondas Šukys.

DELFI primena, kad R. Šukys ir V. Klimantavičius kadaise buvo bendražygiai, tačiau vėliau keliai išsiskyrė. V. Klimantavičius pasuko su Artūro Zuoko judėjimu "Taip", o R. Šukys liko pas liberalcentristus. Pretenduodamas į Seimo kontrolieriaus kėdę, R. Šukys narystę partijoje sustabdė.