V.Tomaševskis trečiadienį nedalyvavo Lenkijos Nepriklausomybės dienos iškilmėse Varšuvoje, o jam atstovavo LLRA narys parlamentaras Michalas Mackevičius, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Svečius iš Lietuvos rinkosi Lenkijos prezidentūra.

Maža to, iškilmėse, kurias vainikavo Lenkijos vadovo Andrzejaus Dudos priėmimas prezidentūroje, dalyvavo du V.Tomaševskio oponentai – Kovo 11-osios Akto signataras Česlavas Okinčicas ir laikraščio „Kurier Wilenski“ savininkas Zygmuntas Klionovskis.

Pats V.Tomaševskis „Lietuvos rytui“ tvirtino, kad buvo kviestas į iškilmes Varšuvoje, tačiau to kvietimo esą atsisakė ir pasirinko Vilnių. Klausiamas, ar jį tikrai kvietė Lenkijos prezidentūra, LLRA vedlys atsakė teigiamai, tačiau kodėl atsisakė kvietimo, nepaaiškino. V. „Mums ten atstovavo M.Mackevičius“, – tepasakė V.Tomaševskis.

DELFI primena, kad dar spalio pabaigoje Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininkas, europarlamentaras V. Tomaševskis Lenkijos konservatyvių dešiniųjų partijos „Įstatymas ir teisingumas“ triumfo akimirkas sutiko šios partijos rinkimų štabe Varšuvoje.

O spalio vidury V. Tomaševskis picerijoje Vilniuje užfiksuotas susitinkantis su su televizijos kanalo „Pervyj Baltijskij” direktoriumi Antonu Blinovu.

Po susitikimo nė viena pusė neatskleidė, koks buvo šio susitikimo tikslas. V. Tomaševskis sakė, kad susitikimas buvo draugiškas. Į klausimą, kas jį sieja su „Pervyj Baltijskij” kanalu, jis atsakė, kad „daug kas”.
Tomaševski with Anton Blinov. Photo: Znad Wili