Kaip rašo dienraštis „Klaipėda“, pasak neringiškių, naujų kurorto gyventojų skaičius visuomet išauga prieš rinkimus, mat čia gyvenamąją vietą deklaravusieji įgyja ir teisę balsuoti. Šį rudenį kurortas taip pat ėmė pūstis - per 2 mėnesius gyvenamąją vietą čia deklaravo 108 nauji gyventojai. 

„Aš nežinau, kodėl taip vyksta, tačiau visai gali būti, kad yra tokių politinių jėgų, kurios rinkimų kovose naudoja ir šią kortą“, - savo nuomonę apie savivaldybėje staiga išaugusį gyventojų skaičių išsakė Neringos meras Darius Jasaitis

Darius Jasaitis
Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko manymu, tai labai rimti signalai, nes Neringos savivaldybės politinį gyvenimą lemia ne itin didelis rinkėjų skaičius. 
„Tai didelė problema, nes anksčiau tokie fiktyviai gyvenamąją vietą deklaravę rinkėjai dar ir balsuodavo, tačiau mes per prezidento rinkimus pastebėjome, kad šie „deklarantai“ nebebalsuoja“, - sakė Z. Vaigauskas.
Zenonas Vaigauskas

Kurorto valdžios likimą sprendžia apie 1,8 tūkst. aktyvių rinkėjų. Kaip pasidalys jų simpatijos šioje savivaldybėje, kol kas sunku prognozuoti, tačiau jau aišku, kad artėjančiuose mero rinkimuose Neringoje itin įnirtinga kova užvirs dėl mero posto. Socialdemokratai kelia dabartinio Neringos mero D. Jasaičio kandidatūrą. Be Liberalų sąjūdžio, kuris kandidatu iškėlė Andrių Bagdoną, kurorto vadovo kėdės sieks ir kitos politinės jėgos. Pavyzdžiui, partija „Tvarka ir teisingumas“ pritartų skandalingai dėl masažinės vonios išgarsėjusio ir Klaipėdos „Sodros“ vadovo posto netekusio Viktoro Valcerio kandidatūrai - tai dienraščiui patvirtino partijos Klaipėdos apskrities koordinatorius Valerijonas Bernotas. Tačiau pasak paties V. Valcerio, jis į šį postą nesiveržia. 

„Tai kad aš nenoriu. O ir partija pirma turi pasiūlyti, iškelti, apsvarstyti, o manęs niekas ir neklausė. Šis klausimas yra atviras, labai atviras“, - neslėpė V. Valceris.