„Botago man iš tikrųjų niekada nereikėjo“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė R. Karbauskis. Jis pabrėžė, kad Tvarkos ir teisingumo partijos dovana jam buvo kiek netikėta, tačiau, sakė politikas, būtų buvę nepatogu jos nepriimti.

Kartu R. Karbauskis tvirtino, kad „tvarkiečių“ dovaną jis perdavė partijos Etikos ir procedūrų komisijai.

„Mes jį perdavėme mūsų partijos Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkui kaip simbolinę dovaną tam, kad jis palaikytų drausmę. Bet drausmės poreikio man, kaip pirmininkui, palaikyti tikrai nekyla“, - kalbėjo jis.

R. Karbauskio teigimu, tvarkai palaikyti botago tikriausiai reikėtų patiems „tvarkiečiams“.

„O kolegos, kurie man padovanojo, tai yra Tvarkos ir teisingumo partijos nariai, galbūt jų partijai reikia botago palaikyti tvarką. Pas mus tokio poreikio nekyla“, - apibendrino R. Karbauskis.

Šeštadienį vykusiame LVŽS suvažiavime „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius „valstiečiams“ padovanojo botagą, sakydamas, kad juo R. Karbauskis turėtų drausminti „vandenį drumsčiančius“ frakcijos narius Seime.

„Matijošaitis būtų tinkamas kandidatas į premjerus, tačiau jokių sutarimų dėl to nėra“

Nėra jokių sutarimų, kad dabartinis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis galėtų užimti premjero postą tuo atveju, jei Saulius Skvernelis būtų išrinktas prezidentu, teigia „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Jo paties pamąstymai apie tokią galimybę esą buvo tik teorinės kalbos.

„Tai tiesiog vertinimai, kalbos nėra tiek rimtos, kad būtų laikomos kažkokiu pasiūlymu. Kada klausia manęs: kaip jums atrodo, kas galėtų būti geriausiu premjeru, jeigu prezidentu taptų Saulius Skvernelis, tai atsakant į tą klausimą gali pasakyti tą pavardę, kuri atrodo, kad galėtų būti geriausia. Bet tai nėra aptarta, nėra siūlyta, tai nėra niekaip vertinta“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskio manymu, V. Matijošaitis būtų tikrai tinkamas kandidatas vadovauti Ministrų Kabinetui. Jo vadovavimas Kaunui esą yra geros vadybos pavyzdys daugeliui merų. Kandidatai į merus prieš rinkimus esą turėtų pasidomėti, kaip tvarkomasi Kaune.

Pasak R. Karbauskio, jei reikėtų ieškoti kandidatų į premjerus, tai dažnam politikui būtų galvoje V. Matijošaičio pavardė.

„Iš tikrųjų taip, kaip tvarkomasi Kaune, yra pavyzdys. Savivaldybė tai nėra valstybė, tačiau iš esmės tie patys principai, ta pati vadyba gali būti taikomi ir valstybės mastu. Tai aš tik pasakyčiau viena - to nereikia priimti tiesiogiai, bet kaip mintis, koks turėtų būti premjeras, ar galėtų būti premjeras (V. Matijošaitis. - ELTA), jei S. Skvernelis tampa prezidentu, - tai galėtų būti“, - sakė R. Karbauskis.

Pats V. Matijošaitis tvirtina, kad kol kas koncentruojasi į Kauno mero rinkimus, tačiau neatskleidžia, ar norėtų vadovauti Vyriausybei.