Registruotame dokumente, teigiama, kad kaukių leidžiama nedėvėti vaikams, ugdomiems pagal pradinio ugdymo programą, jiems esant ugdymo įstaigoje, kitiems asmenims sportuojant.

Taip pat veiklų, kurių negalima atlikti būnant su kauke, vykdymo metu.

Medicininių veido kaukių ar respiratorių gali nedėvėti neįgalumą turintys asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei, šiems asmenims rekomenduojama nešioti veido skydelį.

Jei darbuotojas negali dėvėti kaukės dėl vykdomos veiklos pobūdžio (pvz. darbas su klausos negalią turinčiais asmenimis), gali būti naudojamos kitos riziką mažinančios priemonės, pavyzdžiui, veido skydeliai.

Delfi primena, kad praėjusią savaitę Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) žadėjo, kad nuo gruodžio 1 dienos medicinines kaukes arba respiratorius ugdymo įstaigose turės dėvėti ir pradinukai.

Jau nuo šio pirmadienio uždarose patalpose dėvėti tik apsaugines veido kaukes ir respiratorius turi visi šalies gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)