Seneliai prašė galimybės su mergaite susitikti Kauno policijos patalpose kiekvieną sekmadienį nuo 12 iki 16 val., dalyvaujant Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistams.

Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene Vytautas Jončas teigė, jog teismas prašymą atmetė motyvuodamas, jog atsižvelgia į vaiko nuomonę ir nenorą bendrauti su seneliais.

Anot jo, teismas konstatavo, jog šiame etape L. ir V. A. Kedžių bei mergaitės susitikimai negalimi, nes nei anūkė, nei seneliai nėra pasirengę susitikimams. „Priimdamas sprendimą teismas vadovavosi specialistų išvadomis, buvo studijuojami senelių ir anūkės laiškai“, – kalbėjo V. Jončas.

Teismo nuomone, Kedžiai turi gauti ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių.

„Lieka galioti anksčiau nustatytas bendavimo būdas – laiškais, elektroniniu būdu“, – sakė V. Jončas.

Pateikdami šį prašymą Kedžiai paprašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir leisti matytis su mergaite dar iki teismo sprendimo. To daryti nebuvo leista. Kedžiai nutartį apskundė, o vėliau dar kartą prašė leisti iš karto matytis su anūke.

Mergaitės mamos Laimutės Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas tai įvardijo piktnaudžiavimu procesinėmis teisėmis ir paprašė, kad Kedžiams būtų skirta 5 tūks.t litų bauda. Vakar Šaulių apygados teismas šį ieškinį atmetė.