Dirba „Lifosoje“

Koronaviruso atvejis nustatytas vienam įmonės „Lifosa“ darbuotojų. Apie tai įmonės vadovai sužinojo šiandien ryte, informacija buvo iš karto perduoda visam kolektyvui, izoliuoti kontaktą turėję asmenys, imtasi ir kitų apsaugos priemonių.

„Vienam darbuotojui buvo pakilusi temperatūra, jis čia, Kėdainiuose, tikrinosi dėl koronaviruso ir buvo gautas teigiamas atsakymas.

Darbuotojas groja viename krašto muzikos ansamblių, tikriausiai kur nors koncertuodamas ir pasigavo ligą. Dabar visas ansamblis ištiktas panikos.

Mes savo darbovietėje nustatėme 7 žmones, kurie turėjo artimą kontaktą su sergančiuoju, jie išsiųsti namo. Dar vienas darbuotojas pasakė, kad su minėtu asmeniu sveikinosi, tad ir jis yra išsiųstas namo izoliuotis. Informacija pateikta, ji pasiekė visus labai greitai, apie atvejį žino ir tie, kurie atostogauja.

Domėjausi, ar negali pas mus atvykti specialistai ir padaryti tyrimus norintiems išsitirti, bet paaiškėjo, kad tai neįmanoma. Kontaktą turėję asmenys turi skambinti trumpuoju numeriu 1808 ir registruotis, kad paimtų mėginį“, – kalbėjo „Lifosos“ generalinis direktorius Jonas Dastikas.

Imasi priemonių

Išaiškėjus susirgimo atvejui įmonėje imtasi ir papildomų apsaugos priemonių. Valgykla uždaryta, iš jos maistą galima gauti tik išsinešti. Dezinfekuojamos įmonės patalpos, darbuotojams nurodyta dirbti su apsauginėmis veido kaukėmis. Maža to, ribojamas vairuotojų patekimas į įmonės teritoriją.

„Kaune atsiradus koronaviruso židiniui tarp vairuotojų mes taip pat sunerimom – juk pas mus irgi labai daug tų sunkvežimių atvyksta. Karantino metu buvome pastatę palapinę, kurioje vairuotojai palikdavo visus dokumentus, pačių jų neįleisdavome į teritoriją. Palapinę nuolat dezinfekuodavome.

Taigi dabar grįžtame prie tos pačios, jei ne dar griežtesnės, tvarkos“, – sakė J. Dastikas.

Atėjo iki savivaldybės

Kaip minėta anksčiau, sergantis asmuo groja viename iš krašto muzikos kolektyvų. Paaiškėjo, kad tame kolektyve taip pat groja ir vienas Kėdainių rajono savivaldybės darbuotojas.

„Kol kas laukiame oficialios informacijos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro. Žinome, kad asmuo dirba „Lifosoje“ ir groja ansamblyje. Savivaldybės darbuotojas, kuris kartu groja ansamblyje, išsiųstas namo izoliuotis. Mūsų žiniomis, jokių ligos simptomų jis nejaučia.

13 val. kviečiamas ekstremaliųjų situacijų komiteto posėdis, tada turėtų būti daugiau informacijos“, – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.