„Šiandien, matydami radikaliai priešingus atliktų pakartotinių tyrimų rezultatus, neatmetame tyrimų klaidos galimybės, tačiau pirmiausia sutelksime dėmesį į mūsų atsakomybėje esančių dedamųjų tyrimą“, – penktadienį išplatintame pranešime teigė įmonės direktorius.

„Darbą jau pradėjusi tyrimų grupė deda visas pastangas, kad būtų rasti atsakymai į mums visiems šiuo metu taip rūpimus klausimus”, – pridūrė jis.

Jis taip pat teigia esantis nuoširdžiai susirūpinęs susiklosčiusia situacija ir ją rimtai vertinantis bei dedantis maksimalias pastangas išsiaiškinti, kodėl vandens tyrimuose užfiksuotas didesnis nei leidžiama gyvsidabrio kiekis.

„Sutelkiau komandą įmonės viduje, kuri operatyviai apžiūrėjo vandenvietę dėl galimų nesankcionuotų veiksmų, palygino gautų ir ankstesniųjų tyrimų rezultatus bei ėmėsi kitų tyrimo veiksmų“, – tvirtino R. Praninskas.

Jo teigimu, Kėdainių rajono vandentiekio vandenyje rimtų nukrypimų nuo higienos normos niekada anksčiau nebuvo rasta, o gyventojams buvo visuomet užtikrinamas aukščiausios kokybės vanduo.

Kėdainių gyventojams šią savaitę porą dienų buvo draudžiama maisto ruošai naudoti geriamąjį vandenį, Kėdainių vandenvietėje užfiksavus didesnį nei leidžiama gyvsidabrio kiekį.

„Kėdainių vandenų“ ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos papildomi tyrimai vėliau taršos neužfiksavo, todėl trečiadienio pavakarę Kėdainių miesto ir aplinkinių gyvenviečių gyventojams buvo leista naudoti tiekiamą vandenį.

Dėl Kėdainiuose gyvsidabriu užteršto vandens į teisėsaugą kreipėsi Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis, teigęs, kad „Kėdainių vandenys“ delsė pranešti savivaldybei apie nustatytą taršą, o bendrovės vadovas buvo pateikęs klaidingą informaciją apie taršos rezultatus.