Anot mero, bus aiškinamasi, kodėl nebuvo užkirstas kelias kraupiai tragedijai, kuomet tėvas smurtaudamas prieš žmoną ir mažamečius vaikus, nužudė dvimetį berniuką ir šešių mėnesių mergaitę įmetęs juos į šulinį.

„Pirmadienį kviečiuosi vaikų teisių specialistus, socialinės rūpybos specialistus ir vadovus, ir bandysime pasiaiškinti, kodėl taip gavosi, kad nebuvo užkirstas kelias tokiai tragedijai. Aš įsivaizduoju, kad šitų skyrių specialistai ir vadovai turėjo žinoti (apie socialinės rizikos šeimą). Nors aš kaip meras apie tą šeimą, kad ji tokia problematiška nieko nežinojau“, - BNS šeštadienį sakė meras S. Grinkevičius.

Jis teigė tik iš žiniasklaidoje perskaitytų žmonių pasakojimų sužinojęs apie Savičių kaime šeimoje prieš žmoną ir keturis vaikus smurtavusį vyrą.

„Tik dabar perskaičiau, kad vietiniai gyventojai jau seniai sakė, kad ten yra problemos, kad jis ir anksčiau smurtavo prieš žmoną ir vaikus, bet kažkodėl nebuvo reaguota. Tai ir aiškinsimės, kodėl taip įvyko ir ką padaryt, kad ateity tokie dalykai neįvyktų, bet, žinot, nuo tokių antžmogių, apsisaugoti sunku“, - kalbėjo S. Grinkevičius.

„Kada po mūsų žemę vaikšto tokie antžmogiai tai ia ką galima vertinti, čia kažkas baisaus“, - pridūrė jis.

Anot mero, šiuo metu motina su dviem vaikais išvykusi į kitą miestą pas savo motiną. Savivaldybės vadovas teigė neturįs informacijos, ar tragedijos ištiktai moteriai ir jos vaikams teikiama psichologinė pagalba.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone, Saviečių kaime, 1979 metais gimęs vyras, įtariama, į šulinį įmetė du savo mažamečius vaikus, kurie žuvo.

Policijos duomenimis, buitinio konflikto metu smurtaudamas vyras privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų - dvimetį berniuką ir šešių mėnesių mergaitę - sumetė į kieme esantį šulinį motinai nebūtant namie.

Policija atlieka ikiteisminis tyrimą dėl nužudymo. Sulaikytas vyras nusikaltimo metu buvo blaivus, tačiau vietiniai gyventojai žiniasklaidai pasakojo, kad jis dažnai gerdavo ir smurtaudavo prieš namiškius.

Įtariama, kad anksčiau 1 kartą teistas ir 5 kartus administracine tvarka baustas vyras gali turėti sveikatos problemų.

Pelėdnagių seniūnas Valentinas Tamulis portalui delfi.lt pasakojo, kad šeima, kurioje įvyko tragedija, buvo socialinės rizikos šeimų sąraše, bet nebuvo degradavusi.

„Mes iš jo šito nesitikėjome, kad šitaip gali įvykti. Kad vaikus gali sumesti į šulinį... Šiaip mes tą šeimą puikiausiai žinome, ji buvo socialinės rizikos sąraše, pas juos lankydavosi socialinė darbuotoja ir pats esu buvęs. Niekad nuvažiavę neblaivaus nesame radę, nors jis fantazuodavo ir pasakodavo apie visokiausius planus, kaip jis tvarkysis ūkyje“, - pasakojo V. Tamulis. Pasak jo, policija į šeimą dėl konflikto buvo kviesta 2015 metais tik vieną kartą. Moteris socialiniams darbuotojams apie smurtaujantį vyrą taip pat nebuvo linkusi pasakoti.

Tuo metu Saviečių bendruomenės pirmininkė Rita Borinskijienė portalui lrytas.lt pasakojo, jog vietos gyventojus nuolat pasiekdavo žinios apie smurtą šeimoje. L.Cvilikaitė, sudaužyta vyro, bėgdavo iš namų, glausdavosi pas pažįstamus, draugus, jos ieškodavo policijos pareigūnai. Kaimynai tvirtino, jog moteris nuo sugyventinio slėpdavosi ir netoliese esančiame miške.