„Administracijos direktorius yra sudaręs komisiją tarnybiniam patikrinimui ir gali būti, kad komisija nustatys Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos atsakomybę“, - BNS penktadienį sakė meras.

Jis teigė be tarnybinio patikrinimo išvadų jos neatleisiąs, tačiau pripažino, kad „pats skyrius dirba ne pačiu geriausiu būdu“.

Atsistatydinti V. Jucevičiūtę ragina socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Pati pareigūnė teigia, pagalvosianti, ar tai padaryti.

Kėdainius 2016 metų pradžioje buvo sukrėtusi dar viena tragedija, kai Saviečių kaime tėvas į šulinį įmetė abu savo vaikus. Abu jie žuvo.

S. Grinkevičius pasakojo, kad po šio įvykio savivaldybė ėmėsi pertvarkų vaiko teisių apsaugos srityje: padidino vaiko teisių apsaugos specialistų darbo krūvį dirbant su socialinės rizikos šeimomis, taip pat sudarė galimybę socialiniams darbuotojams stebėti į tokį sąrašą neįtrauktas, bet įtartinas šeimas.

Penktadienio rytą ligoninėje mirė trečiadienio vakarą į ją itin sunkios būklės iš namų Kėdainiuose atvežtas sumuštas keturmetis.

Įtariama, kad prieš vaiką smurtavo berniuko mama ir patėvis, jiems teismas skyrė suėmimą.

Įtarimų dėl smurto šeimoje buvo ir anksčiau, tačiau ikiteisminis tyrimas buvo nutraukyas, o savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrius nusprendė neįtraukti šeimos į socialinės rizikos šeimų sąrašą.

Jis raštu pasiūlė socialiniams darbuotojams tą šeimą stebėti, tačiau raštas Socialinių paslaugų skyriaus nepasiekė, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras.