„Šiemet visi labai sujudo. Matyt, todėl, kad praėjusiais metais čia prekiaujantiems labai gerai sekėsi“, - šmaikštavo V. Urba. Į mugę Lietuvos kaimynai žada atvežti savo krašto prekes, dirbinius bei specifinius patiekalus, pavyzdžiui, žuvį ir kepinius.

„Planuojama sulaukti virš šimto prekeivių iš užsienio. Bus ir kviestinių svečių iš Vitebsko (miestas Baltarusijoje – DELFI), Talino bei Kaliningrado. Jie bus įkurdinti Rotušės aikštėje. Kiti pagrindiniai svečiai iš užsienio prekiaus Tumo Vaižganto ir Vasario 16-tosios zonoje“, - vietas, kur bus galima išvysti egzotinių, kito krašto prekių atskleidė mugės organizatorius.

Daugiausiai svečių tikimasi sulaukti iš Latvijos ir Lenkijos: „Laukiame latvių keramikos gaminių, dirbtos odos, tekstilės – jie labai skiriasi nuo gaminamų Lietuvoje“, - pasakojo V. Urba.

Mugės organizatorius visiems, norintiems apsilankyti Kaziuko mugėje, patarė nepatingėti ir apžiūrėti kuo daugiau erdvių: „Ir be Gedimino prospekto yra kur nueiti. Stengsimės išnaudoti kuo daugiau erdvių. Tikimės išjudinti ne tik pagrindines aikštes, bet ir Tymo kvartalą, ten savo programą rodys Užupio respublika, Rotušės aikštėje stovės vėjo malūnas, kuris vilios vaikus.“

Renginio organizatoriai – UAB „Vikšris“ įmonės atstovai – tikina, kad mugėje bus siekiama ne tik pateikti kuo platesnį prekių asortimentą, bet ir palengvinti svečių apsipirkimą. Kaziuko mugė bandys įgauti ir naują vardą – tapti smagiu prekybiniu centru, kuriame viską galimą įsigyti už prieinamą kainą, tad raginama nebijoti derėtis dėl atlygio už įsigyjamą daiktą.

Be to, kas 50 metrų bus įkurdintos maisto zonos, kur visi išalkę galės pasisotinti, tad užkandžių neteks ieškoti tarp gausybės prekystalių.

Mugėje netrūks ir šventinių renginių – bus organizuojami mėgėjų meno kolektyvų, solistų, orkestrų ir kapelų, folkloro, dainų ir šokių ansamblių, šokių kolektyvų ir pavienių ansamblių pasirodymai bei koncertai, kurie vyks Rotušės aikštėje ir prie Nacionalinio dramos teatro.

Rotušėje vyks Suvalkijos žvaigždžių koncertas, Suvalkijos dailininkų ir vaikų piešinių parodos, Suvalkijos rašytojams skirti renginiai Mokytojų namuose, tautodailininkų darbų ir kulinarinio paveldo pristatymas mugėje, vyksiančioje Rotušės aikštėje. Čia įrengtame ekrane Suvalkijos dienų lankytojai galės pamatyti parengtas vaizdo medžiagas apie kiekvieną sūduvių kraštą. Arkikatedroje už suvalkiečius bus aukojamos Šv. Mišios, po jų iki Rotušės aikštės vyks teatralizuotos eitynės – kiekvienas miestelis, regionas, nešinas sava atributika, stengsis kuo išradingiau pristatyti savo kraštą.

KAZIUKO MUGĖS PROGRAMA


Kovo 1 d. (penktadienis)

LR Seime (Gedimino pr. 53)

10.00 val. Diskusija Suvalkijos (Sūduvos) krašto plėtros klausimais.

Užupio Kaziukas (Užupio Meno Inkubatorius, Užupio g. 2A)

10–19 val. Archyvinė Užupio plenerų tapybos paroda.

10–19 val. Diagnostika kūrybai (gyd. Alfredas Maruška).

10–19 val. Linksmybės prie laužo. „Retro“ – vinilinių plokštelių šėlsmas.

Vilniaus A. Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje (Trakų g. 10)

12.00 val. Vaikų literatūros klasiko Prano Mašioto 150-osioms gimimo metinėms skirtos vaikų piešinių parodos „Mokykis tik džiaugtis ir kitiems padėk džiaugtis“ ir Suvalkijos (Sūduvos) krašto rašytojų knygų parodos „Man esi Tėviškė: sūduvių kūryba“ atidarymas.

Prie Nacionalinio dramos teatro (Gedimino pr. 4)

12.00 val. Kaziuko mugės atidarymas.

Užupio Kaziukas (Užupis, Tymo kvartalas)

13–14 val. XIX a. „Putbalas“ (Futbolas).

VšĮ Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje (Vilniaus g. 39)

16.00 val. Vaikų piešinių parodos „Žvilgsnis į Sūduvą“ atidarymas ir meninis vyksmas „Skaitome P. Mašioto kūrybą ir piešiame“.

Vilniaus rotušėje (Didžioji g. 31)

17.00 val. Suvalkiečių (sūduvių) profesionalių dailininkų parodos „Vilnius – vartai į Suvalkiją (Sūduvą)“ atidarymas.

Suvalkijos (Sūduvos) profesionalių dailininkų parodos dar veiks ir „Arkos“ bei Šv. Jonų g. galerijose, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje.

Vilniaus mokytojų namų svetainėje (Vilniaus g. 39)

18.00 val. Vakaras „Sūduva – knygnešystės centras: V. Kudirka, „Sietyno“ draugija“.

Dalyvaus solistas Danielius Sadauskas, Sintautų (Šakių r.) kultūros centro folkloro ansamblis „Santaka“ (vad. Jūratė Navickienė). Veiks Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos parengta paroda „Sietyno“ draugija ir Marijampolės krašto knygnešiai“, bus rodomas dokumentinis filmas „Dr. Vinco Kudirkos gyvenimo ir kūrybos apžvalga“, veiks leidyklos „Piko valanda“ išleistų knygų apie Suvalkiją ekspozicija (leidinių bus galima įsigyti).

Kovo 2 d. (šeštadienis)

Vilniaus arkikatedroje (Katedros a. 2)

9.00 val. Šv. Mišios už Suvalkijos (Sūduvos) krašto žmones.

11.00–12.00 val. Teatralizuotos karnavalinės eitynės nuo Lukiškių aikštės iki Rotušės aikštės.

Užupio Kaziukas (Užupio Meno Inkubatorius, Užupio g. 2A)

10–19 val. Archyvinė Užupio plenerų tapybos paroda.

10–19 val. Diagnostika kūrybai (gyd. Alfredas Maruška).

10–19 val. Linksmybės prie laužo. „Retro“ – vinilinių plokštelių šėlsmas.

Rotušės aikštėje

12.00 val. Suvalkiečių (sūduvių) dienų atidarymas.

12.30–18.00 val. Suvalkijos (Sūduvos) liaudies meistrų, kulinarinio paveldo atstovų ir meno mėgėjų kolektyvų pasirodymai.

11.00–18.00 val. Vizualinė projekcija LED vaizdo ekrane „Suvalkijos (Sūduvos) panorama“.

Užupio Kaziukas (Vasaros terasoje „Žalia žąsis“. Prie Maironio–Malūnų g. sankryžos – už tiltelio)

12–16 val. Šilčiausia vieta Kaziuko mugėje – „Samovarų“ vaišės“.

Vilniaus rotušėje (Didžioji g. 31)

18.30 val. Koncertas "Mes - sūduviai".

Kovo 3 d. (sekmadienis)

Užupio Kaziukas (Užupio Meno Inkubatorius, Užupio g. 2A)

10-19 val. Archyvinė Užupio plenerų tapybos paroda.

10-19 val. Diagnostika kūrybai (gyd. Alfredas Maruška).

10-19 val. Linksmybės prie laužo. "Retro" - vinilinių plokštelių šėlsmas.

Rotušės aikštėje

12.00-15.00 val. Vilniaus meno mėgėjų kolektyvų pasirodymai.

15.00-16.00 val. Kaziuko mugės ir Suvalkijos (Sūduvos) dienų uždarymas.

Prie Nacionalinio dramos teatro (Gedimino pr. 4)

12.00-15.00 val. Suvalkijos (Sūduvos) ir Vilniaus meno mėgėjų kolektyvų
pasirodymai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)