„Pašventinsime prie Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) Kazimierą, tad šventė turės ir savo globėją. Kelis kartus bandėme tartis su tautodailininkais, kad mums išdrožtų Kazimierą. Jį išdroždavo, bet be mūsų žinios ir nupirkdavo. Tad šiais metais paskelbėm konkursą. Atsiliepė keli menininkai, o nugalėjo tautodailininkas suvalkietis Vytautas Aputis, pateikęs meniškiausią kūrinį. Su Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios klebonu Tomu Karkliu derinama vieta, kur galėtume eksponuoti tą skulptūrą“.

Per visą Laisvės alėją bei Senamiestį nusidrieksiančioje mugėje dalyvaus apie tūkstantį tautodailininkų ir ūkininkų. Į šventę atvyksta nemažai svečių iš užsienio šalių:

„Mūsų mugėje, tokių ilgų prekystalių eilių, kaip Vilniuje, nebus. Mugė drieksis apie 5 kilometrus. Į ją atvyksta svečiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Izraelio, bus ir vengrų, italų. Bus nemažas būrelis ir ukrainiečių. Jiems suteiksim galimybę prekiauti nemokamai. Kariaujančiai ir vargstančiai tautai padarysime išimtį“, – sakė V. Juodsnukis.