„Pavyksta suderinti, būna kartų, kai galvoji, kad nusispjausi, bet pavyksta. Buvo keli kartai, kai buvo sunku“, – BNS sakė E. Lašinskas, paklaustas, kaip pavyksta suderinti du darbus.

Jis šiuo metu šalyje yra vienas iš dviejų komisariatų viršininkų, turinčių antrą darbą.

E. Lašinskas sakė sugalvojęs pabandyti dirbti su personalu, kadangi anksčiau yra dirbęs panašų darbą.

„Man patiko dirbti personalo darbą ir norėjau vėl prie to prisiliesti, kadangi jau kokius aštuonerius metus to nedirbu“, – teigė pareigūnas.

„Man patinka personalo darbas“, – pridūrė jis.

Jis tvirtino, kad įsidarbinti departamente jam pasiūlė buvusi bendradarbė, anksčiau bandžiusi įsidarbinti departamente, vėliau jis nusiuntė savo CV ir buvo pakviestas į pokalbį.

E. Lašinskas pasakojo ir anksčiau dirbęs du darbus – šalia darbo policijoje dar dėstė Utenos kolegijoje.

Konkursas – nebūtinas

Departamento atstovas spaudai Arūnas Malinovskis informavo BNS, kad E. Lašinskas departamente įsidarbino be konkurso, nes toks šioms pareigoms nebuvo būtinas.

„Ši pareigybė orientuota į dokumentų valdymą, ne į personalo administravimą, todėl konkursas nebūtinas“, – šią savaitę teigė A. Malinovskis.

E. Lašinskas departamente dirba nuo pernai rugsėjo 3 dienos.

Personalo skyriaus patarėjas analizuoja departamento personalo valdymo modelį, teikia siūlymus dėl jo tobulinimo, koordinuoja skyriuje rengiamus įsakymus, kitus teisės aktus, dalyvauja darbo grupėse ir komisijose.

Jis taip pat koordinuoja valstybės tarnautojų ir darbuotojų adaptavimą bei integravimą ir atlieka kitas skyriaus vedėjo ar departamento vadovo pavestas užduotis.

Dirbti pasisiūlė pats

Aplinkos apsaugos departamento vadovė Olga Vėbrienė sakė asmeniškai nepažįstanti E. Lašinsko, tačiau teigė, kad jis dirbti departamente pasisiūlė pats.

„Jis savo iniciatyva susisiekė ir pateikė savo kandidatūrą kaip profesionalo, kuris turi didelę patirtį su dokumentų valdymu personalo srityje, yra dirbęs personalo skyriaus viršininku ir mato galimybę realizuoti savo patirtį besikeičiančiame Departamente“, – BNS sakė O. Vėbrienė.

„Sprendimą priėmiau po pokalbio su juo. Iniciatyvą dėl pokalbio, išreiškė jis asmeniškai“, – pridūrė ji.

O. Vėbrienė sako, kad jai žinomas faktas, jog E. Lašinskas tarnauja policijoje, tačiau pareigų ji tvirtino nežinanti.

Departamento direktorė teigė, kad E. Lašinskui leidimą dirbti departamente turėjo išduoti policijos įstaigos vadas – šiuo atveju Kauno apskrities policijos komisariato viršininkas.

„Įstatymai leidžia dirbti ir kitose darbuose (...) Leidimo išdavimo metu turėjo būti įvertinta, ar darbuotojas galės dirbti per du darbus“, – sakė O. Vėbrienė.

Ji teigė, kad E. Lašinskas yra puikus darbuotojas, savo srities profesionalas, kuriam ji neturi pastabų dėl darbo.

Leidimą suteikė speciali komisija

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis informavo BNS, kad Kauno apskrities policijoje įsteigta komisija davusi leidimą E. Lašinskui dirbti Aplinkos apsaugos departamente.

Pareigūnui taip pat nurodytos konkrečios darbo valandos – ne darbo policijoje valandomis ir savaitgaliais, be kita ko, nurodyta nesinaudoti policijos turimais įrankiai.

Anot R. Matonio, tai yra įprasta tvarka policijoje.

„Policijos vadovybei tokia tvarka yra žinoma. Nustatyta praktika tokia, kad kiekvieną tokį atvejį vertina šalies policijos įstaigose įsteigtos komisijos, kurios įvertina, ar tai negali sukelti interesų konflikto, nustato tam tikras konkrečias sąlygas“, – teigė policijos atstovas.

Jis taip pat informavo, kad E. Lašinskas yra vienas iš dviejų komisariatų viršininkų, šiuo metu turinčių antrą darbą.

Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyboje mediatoriumi dirba ir Kauno miesto Santakos policijos komisariato viršininkas Dainius Dobilas.

Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato viršininkas ir Aplinkos apsaugos departamento darbuotojas E. Lašinskas anksčiau buvo ir Kauno apskrities policijos viršininko pavaduotojas.

Šias pareigas jis teigė ėjęs nuo 2014-ųjų iki šių metų sausio 1 dienos, o tada buvo paskirtas vadovauti Žaliakalnio komisariatui, kuriam anksčiau vadovavo ir laikinai.

E. Lašinskas taip pat apie pusę metų laikinai dirbo buvusio policijos generalinio komisaro Lino Pernavo patarėju.

Prieš kelerius metus E. Lašinskas siekė vadovauti Marijampolės apskrities policijai, tačiau šio siekio vėliau atsisakė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)