Girtumo patikrinimas surengtas Kontrolieriaus tarnybos specialistų kabinete.

240 kabinete oficialiai dirba du darbuotojai, tačiau užėjus pareigūnams kabinete policija rado keturis savivaldybės darbuotojus – tris moteris ir vieną vyriškį. Pastarasis sutiko pasitikrinti girtumą ir nustatyta, kad jis visiškai blaivus (0,00 promilės).

Tuo tarpu visos trys moterys pūsti į alkotesterį atsisakė.

Atsisakiusios girtumą tikrintis darbuotojos turi per valandą pasitikrinti girtumą gydymo įstaigoje. Priešingu atveju, dėl atsisakymo tikrintis alkotesteriu, bus konstatuotas sunkus girtumas.

Iš viso Kontrolieriaus tarnyboje dirba 14 specialistų. Po kilusio skandalo nuspręsta darbuotojų blaivumą patikrinti visiems skyriaus darbuotojams.

Beje, ketvirtadienį vyksta Kauno savivaldybės tarybos posėdis.

Pagal Kauno savivaldybės interneto svetainėje pateikiamą informaciją, 240-ajame kabinete dirba Vilija Sutkuvienė ir Aleksandras Borisas.

Netrukus viena iš atsisakiusių pūsti persigalvojo ir sutiko pasitikrinti alkotesteriu.

„Blogi“, - paklaustas, kokie rezultatai gauti, teigė laikinasis Kontrolės skyriaus vedėjas Kornelijus Kleinauskas.

Skyriaus vadovas neslėpė, kad ketvirtadienį vienas skyriaus darbuotojas švenčia gimtadienį. Manoma, kad būtent dėl šios priežasties galimai buvo vartojamas alkoholis. Teigiama, kad viena iš darbuotojų „pripūtė“ daugiau nei 0,5 promilės.

Girtumą tikrintis atsisakiusios V. Sutkuvienė ir Diana Griabliauskienė teigė, kad tokia procedūra žemina jų garbę ir orumą.


Paulius Garkauskas