Pasitikėjimą praradęs administracijos vadovas slapto balsavimo metu atleistas nuo antradienio.

Už tai balsavo visi 40 posėdyje dalyvavusių tarybos narių.

Laikinai eiti direktoriaus pareigas paskirtas pavaduotojas Tadas Metelionis.

Opozicinių frakcijų nariai priekaištavo, jog administracijai vadovauti skiriamas žmogus, kuravęs savivaldybėje statybos, su kuria ir susijęs korupcijos skandalas, sritį. Jie taip pat priekaištavo, jog pavaduojantis direktorius skiriamas negavus Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymos.

Pasak miesto vadovų, pažymos dar nespėta gauti.

Teisėsauga įtaria, kad Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius V. Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) taip pat pranešė, kad areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra „septynženklė“, taip pat areštuota 15 kitam įtariamajam, „Autokaustos“ vadovui J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis anksčiau V. Šiliauską nušalino nuo pareigų. Jis teigė, kad teisėsaugos įtarimai administracijos direktoriui jam buvo kaip kruša iš giedro dangaus.

„Mano nuostata yra tokia: vagis, kyšininkas turi sėdėti kalėjime“, – posėdyje sakė meras.

Jis atsakinėjo į opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnės Editos Gudišauskienės klausimą, kaip meras galėjo nematyti šios korupcijos, virtusios „milžinišku“ skandalu.

Opoziciniai konservatoriai siekė, kad būtų sudaryta tyrimo grupė aiškintis minėtą korupcijos skandalą, tačiau taryba nesutiko įtraukti sprendimo į darbotvarkę.

„Kadangi turime beprecedentę situaciją dėl įtariamos korupcijos Kauno mieste. Dėl to ir siūlome šitą komisiją sudaryti Kauno tarybos sudėtyje, kuri tirtų visus sandorius nuo 2015 metų. Tai yra normalus dalykas, kas yra daroma ir Seime, ir kitur“, – teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Kauno taryboje seniūnas Paulius Lukševičius.

„Aišku, valdančiajai daugumai spręsti, bet demokratinėse valstybėse tai yra normalus precedentas“, – pridūrė jis.

Vis dėlto vicemeras Andrius Palionis teigė, jog siūlymas neatitinka reglamento reikalavimų.

„Už kokią komisiją, kokias funkcijas, kokia sudėtis – nė vienas nežinome“, – teigė vicemeras.

Taryba taip pat pavedė savivaldybės kontrolės ir audito tarnybai atlikti savivaldybės sutarčių su „Autokausta“, kurias pasirašė V. Šiliauskas, auditą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją