Kaip naujienų agentūrai Elta po posėdžio sakė Seimo narė, LSDP Kauno skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė, socialdemokratų rinkėjai tiesmukai nebus raginami balsuoti būtent už „Vieningo Kauno“ kandidatą. Tačiau, matant, kokiu dideliu skirtumu jis pirmajame mero rinkimų ture įveikė A. Kupčinską, sprendimas, ką remti, turėtų būti aiškus.

„Gerbiame Kauno miesto rinkėjų nuomonę ir, matydami, kad didžioji Kauno rinkėjų dalis pasisakė už „Vieningo Kauno“ lyderį, tam pritariame. Taip, mes ne vienerius metus dirbome kartu su Andriaus Kupčinsko vadovaujamais konservatoriais ir, deja, matėm nelygiavertį jų požiūrį į koalicijos partnerius. Tai pasireiškė sudarant biudžetą, kai mūsų nuomonės nebuvo paisoma, ar priimant sprendimus kitais klausimais, taip pat ne visada sutardavome. Bet kadangi buvome valdančiojoje koalicijoje, tai turime su konservatoriais dalintis ir atsakomybę dėl to, kas buvo kauniečiams žadėta ir neištesėta“, – Eltai sakė O. Leiputė.

Elta primena, kad per 2011-ųjų savivaldos rinkimus socialdemokratų atstovai Kaune laimėjo 7 mandatus, tačiau vėliau kai kurie šios partijos nariai ją paliko, trise sudarė nepartinių frakciją. Tiesa, iš kitų partijų šią, besibaigiančią kadenciją, Kauno socialdemokratai sulaukė pastiprinimo. Tačiau 2015-ųjų kovo 1-ąją įvykę nauji rinkimai bent Kaune šiai partijai nebuvo labai sėkmingi, – laimėti keturi mandatai.

Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partija Kauno miesto taryboje turės 13 narių (2011- aisiais turėjo vienu mažiau). Didžiausia sėkmė kovo 1-ąją lydėjo „Vieningą Kauną“, – šis visuomeninis rinkimų komitetas laimėjo 16 mandatų. Pažymėtina, kad savajai partijai (ar komitetui) papildomai vieną mandatą pridės tas, kas laimės ir Kauno mero rinkimus.