Kauno klinikos praneša, kad papildomai skiriama 70 stacionaro lovų su deguonies tiekimu – 50 lovų įsteigiama Kauno ligoninėje, po 10 – Kėdainių ir Jurbarko ligoninėse.

„Stebime suintensyvėjusį COVID-19 pacientų srautą ligoninių stacionaruose. Per praeitą parą į gydymo įstaigas paguldyta 40 COVID-19 pacientų. Paskutinį kartą tokį pacientų skaičių turėjome sausio 28 dieną“, – pranešime teigė Kauno klinikų Stacionarinių paslaugų koordinavimo tarnybos vadovas Evaldas Padervinskis.

Jis tikisi, kad kylanti trečioji COVID-19 banga bus silpnesnė dėl vykstančio vakcinacijos proceso.

„Jei antrosios bangos metu mes sprendėme ne tik pacientų, bet ir personalo problemas, tai šiuo metu žmogiškųjų resursų gydymo įstaigose užtenka – per mėnesį COVID-19 infekcija užsikrečia vos vienas kitas ligoninės darbuotojas. Taip pat pastebime, kad ligoninėse gydomi vis jaunesni žmonės. Kauno regione ir Kauno mieste COVID-19 vakcina paskiepyta daugiau nei 18 proc. gyventojų, todėl tai nuteikia viltingai“, – teigė medikas.

Kauno klinikų teigimu, COVID-19 plitimo šuolį lemia kompleksinės priežastys, viena jų – sparčiai plintančios naujosios viruso atmainos.

„Pastaruoju metu britiškoji COVID-19 viruso atmaina aptinkama vis dažniau, todėl kiekvieną naują COVID-19 ligos atvejį turime vertinti kaip naują, mutavusią ir galinčią lengviau plisti šią viruso atmainą“, – sakė Kauno klinikų Laboratorinės medicinos klinikos vadovė Astra Vitkauskienė.

Kauno regione iš viso nuo šiol COVID-19 pacientams bus skirtos 325 lovos su deguonies tiekimu ir 42 reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovos su dirbtinės plaučių ventiliacijos galimybe.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)