Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Angelė Ščiukauskienė pasakojo, kad kūdikio kraitelyje bus kombinezonas, šliaužtinukai, keletas kitų patogių drabužėlių, sauskelnių, drėgnų servetėlių, vienkartinių paklotų, kūdikių higienos rinkinys, pledas, rankšluostis, čiužinukas, neperšlampama paklodė, maitinimo buteliukas ir kiti kūdikiams būtini daiktai. Viskas bus sudėta į didelę ir tvirtą, orui pralaidžią dėžę, kuri galės praversti kaip kelioninė lovytė ar kaip dėžė daiktams laikyti.

Toks sprendimas priimtas rajone sparčiai augant naujagimių skaičiui, jų itin daugėja Užliedžių, Domeikavos, Garliavos, Raudondvario, Ringaudų, Lapių, Akademijos, Samylų seniūnijose.

Rajono meras Valerijus Makūnas BNS teigė, kad planuojama, jog šiai, su valstybės atkūrimo šimtmečiu siejamai iniciatyvai kitų metų savivaldybės biudžete prireiks apie 300 tūkst. eurų, lėšos bus skiriamos iš socialinėms reikmėms numatyto finansavimo.

Tam dar turės pritarti taryba. Meras neslepia, kad taip siekiama, jog jaunos šeimos registruotųsi Kauno rajono savivaldybėje ir tai leistų savivaldybei surinkti daugiau Gyventojų pajamų mokesčio.

„Žinoma, kai deklaruojama, pagrindinis mokestis savivaldybėje ir yra Gyventojų pajamų mokestis, kuris rajone ir sudaro apie 80 - 85 proc. pajamų“, – teigė jis.

Pasak mero, Kauno rajone per metus gimsta apie tūkstantį vaikų.
Šiuo metu gimus vaikui savivaldybėse mokama vienkartinė 418 eurų išmoka, skirta būtiniausioms kūdikio reikmėms.