Direktoriaus atstatydinimo iniciatorių teigimu, V. Bancevičius yra Kauno miesto tarybos narys, todėl jam bus sunku atstovauti Kauno rajonui sprendžiant klausimus su Kauno miesto savivaldybės įmonėmis "Kauno energija", "Kauno švara", "Kauno autobusai", "Kauno planas", "Kauno vandenys", "Kapinių priežiūra" ir deramai atstovauti Kauno rajono interesams.

"Taip pat manome, kad dėl neskaidrių seniūnų konkursų, dėl europinių fondų neįsisavintų pinigų tiesiogiai atsakingas direktorius. Todėl direktorius turi prisiimti atsakomybę už aplaidumą darbe ir siekiant išvengti interesų konflikto administracijos direktorius V. Bancevičius turėtų pasitraukti iš Kauno rajono savivaldybės direktoriaus pareigų", - teigiama opozicijos atstovų pareiškime.

ELTA primena, kad konservatorius V. Bancevičius tik prieš savaitę užėmė atsistatydinusio Kauno miesto tarybos senbuvio konservatoriaus Adolfo Antano Balučio vietą.

57 metų V. Bancevičius anksčiau dirbo UAB "Kautra" technikos direktoriumi, AB "Autrolis" generaliniu direktoriumi ir komercijos direktoriumi.