„Kauno diena“ rašo, kad 16 Kauno miesto tarybos narių prieš keletą dienų sekretoriate užregistravo pareiškimą, kuriuo mero A. Kupčinsko reikalauja sušaukti neeilinį posėdį. Jį pasirašė ne tik opozicijos atstovai, bet ir kai kurie valdančiosios koalicijos nariai. Teigiama, kad neeilinio posėdžio reikia, nes „Kauno valdžia yra neadekvati ir paprasčiausiai nesupranta, ką daro“. Be to, esą slepiama informacija apie svarbius miestui projektus. Posėdžio iniciatoriams užkliuvo be viešojo konkurso stumtas Kongresų rūmų projektas, įtarimų kelia, ar tinkamai pasirengta Laisvės alėjos rekonstrukcijai. Nepraslydo pro akis ir be stoginių likusios viešojo transporto stotelės bei kritikuojama transporto reforma.

Pavyzdžiui, Liberalų sąjūdžio frakcijos narei Onai Balžekienei taip pat užkliuvo, kad meras rūpinasi ne darbais, o kaip suformuoti teatrališką savo įvaizdį: tai apsivelka tautinį kostiumą, tai sportinę aprangą ar įlenda į viduramžių šarvus.

„Naujausia mero kaukė - karys savanoris, labai susirūpinęs Lietuvos gynyba. Meras keičia kaukes, o visi svarbiausi darbai stovi vietoje arba sklando svajonių erdvėse. Laisvės alėjos rekonstrukcijos kliedesiai, Kongresų rūmų fiasko ir daugelis kitų“, - sakė O. Balžekienė.

Tuo metu Kauno meras A. Kupčinskas kolegų priekaištus ir bandymus inicijuoti neeilinį tarybos posėdį vertina kaip triuką prieš rinkimus ir bandymą pasireklamuoti kitų sąskaita.

„Kvietimas šaukti neeilinį tarybos posėdį yra opozicijos noras atkreipti į save dėmesį ir parodyti tariamą dėmesį tam tikroms miesto aktualijoms“, - vertino A. Kupčinskas.