Greta mero ketvirtadienį komisijai pasiaiškinti privalės ir miesto tarybos Energetikos komisijos pirmininkas Gediminas Žukauskas. Abu politikai įtariami galimai pažeidę Valstybės politikų elgesio kodekso reikalavimus.

Tuo juos kaltina daugiabučių namų gyventojų atstovai Viktoras Morozovas ir Algirdas Karčiauskas, surašę skundą savivaldybės tarybos Etikos komisijai. Gyventojus papiktino skubotai rengtas miesto tarybos sprendimo projektas, kuriuo įvedamas nemažas karšto vandens skaitiklių priežiūros mokestis, kuris būtų labai parankus savivaldybės kontroliuojamai "Kauno energijos" įmonei. Skundo autoriai teigia, kad tai buvo daroma nepasitarus su gyventojais ir pažeidžiant daugelio kauniečių lūkesčius.

Meras ir Energetikos komiteto pirmininkas kaltinami "už nugarų" ne tik protegavę, bet ir "skubos tvarka" stūmę monopolinei įmonei naudingą sprendimą. Skundo autoriai nusprendė, kad taip abu politikai pažeidė įstatymą, vengdami viešumo ir skaidrumo.

Prieš karšto vandens skaitiklių mokestį griežtai pasisakė Kauno rinkėjų klubas ir Jungtinis demokratinis judėjimas, todėl sprendimo svarstymas, išsigandus gyventojų protestų, buvo išbrauktas iš tarybos posėdžio dienotvarkės.

Trečiadienį Etikos komisijos pirmininkė A. Medviedevienė Eltai patvirtino, kad komisijos akiratyje dabartinis Kauno miesto tarybos vadovas atsiduria jau ne pirmą kartą, tačiau kur kas daugiau komisijoje aiškinimosi būta dėl buvusio Kauno mero liberalcentristo Arvydo Garbaravičiaus elgesio.

Neseniai Etikos komisijoje aptartas buvusio Darbo partijos nario Prano Paškevičiaus neetiškas viešas pasakymas, įžeidęs pedagogus. Komisija dar rengiasi svarstyti iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos atsiųstą raštą, kuriame minimas galimai neetiškas vieno iš Kauno miesto tarybos komitetų pirmininkės Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovės Jūratės Matekonienės poelgis.