R. Banevičienė kelia dvi versijas – dokumentų poėmis susijęs su kova dėl direktoriaus kėdės arba su rezonansine Drėzų byla.

Norėjo atlaisvinti kabinetą

G. Abeciūnas teigia, kad nepavyko prisišaukti R. Banevičienės, kad ši atlaisvintų kabinetą, nes nuo birželio vidurio jos pareigybė buvo panaikinta. Be to, R. Banevičienė turėjo du kabinetus – vieną pastate Šilainiuose, kitą – padalinyje Laisvės alėjoje.

„Kabinetas yra nenaudojamas, o jis turi būti naudojamas, todėl kad žmonės dirbantys turi naudotis kabinetais (…). Kas ten buvo paimta aš tikrai negaliu pasakyti. Kadangi prieš tai kabinetu naudojosi gydytoja Banevičienė, o vėliau kabinetas visą laiką buvo užrakintas. Kokie ten daiktai buvo, kadangi niekas neatvyko pasiimti buvo iškviestas antstolis ir viskas buvo surašyta ir nufilmuota. Ar kvietėme Banevičienę pasiimti daiktus? Be jokios abejonės ir ne kartą“, - sako G. Abeciūnas.

„Svarbiausia, kad aš buvau darbe. Kam reikėjo tos kratos, kaip aš ją vadinu. Kam buvo įdomus tie dokumentai? Aš buvau pasiekiama ir galėjo mane pakviesti“, - stebisi R. Banevičienė.

Beje, panašus atvejis šioje ligoninėje nutiko ir prieš porą metų.

„Šis braižas jau yra žinomas. 2011 metais lygiai tokiu pačiu būdu, labai panašiu būdu, buvo įsilaužta į buvusio direktoriaus Mazurkevičiaus kabinetą. Dabar vėl analogiškas atvejis – mano kabinetą peržiūri kažkokiais sumetimais“, - sako R. Banevičienė, kuri dėl įvykio kreipėsi į policiją.

Rezonansinės bylos šešėlis

Kauno apylinkės teismas šiuo metu nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje Kauno klinikinės ligoninės slaugytoja Valdareza Beleškienė kaltinama 11 mėnesių berniukui suleidusi kalio, dėl vaikas mirė.

R. Banevičienė buvo ligoninės komisijos, kuri tyrė šį įvykį, pirmininkė.

„Sunku pasakyti, ką jie paėmė. Aš manau, kad man gali būti daromas psichologinis spaudimas ir mane norima sumenkinti. Arba tai susiję su Drėzų byla. Aš buvau komisijos pirmininkė Drėzų bylai nagrinėti. Aš turėjau savo dokumentų komplektą, turėjau posėdžių garso įrašus. Aš būsiu labai rimta liudininkė Drėzų byloje ir aš dabar dokumentų nematau, tos komplektacijos, kurią aš turėjau – nematau. Šiandien neturiu ir įrašų“, - sako R. Banevičienė.

Tuo tarpu G. Abeciūnas į kalbas apie R. Banevičienę apskritai nesileidžia

„Apskritai apie šitą asmenybę aš nelabai norėčiau komentuoti, kadangi bet koks komentaras gali būti panaudotas kokiame nors teisminiame tyrime. Kadangi teismai vyksta dėl visų šitų situacijų“, - sako G. Abeciūnas.

Ligoninės vadovas taip pat užsimena, kad R. Banevičienei savo pareigas vykdė netinkamai. Toks komentaras pačiai R. Banevičienei sukėlė šoką.

„Ji tuo metu (kai mirė Drėzų berniukas - DELFI) dirbo pavaduotoja medicinai, visai medicinai. (…). Šita pareigybė buvo panaikinta – buvo padalintos pareigos, išskaidytos. Kaip matėte, su šia pareigybe ji nesusitvarkė. Dėl to ir įvyko toks nelaimingas atvejis. Juk čia prie jos vadovavimo buvo“, - sako G. Abeciūnas.

„Tai yra absurdas, nes aš tuo metu nebuvau atsakinga už tų skyrių veiklą ir jų nekontroliavau (…). Aš tuo metu buvau atsakinga tik už tuos skyrius, kurie yra Raudonojo kryžiaus patalpose. Tai yra už trauminius skyrius. Aš neturėjau jokio ryšio su vaikučio mirties įvykiu. Jokio ryšio. Aš tų skyrių nekontroliavau. Man keista, kad direktorius to nežino“, - stebisi R. Banevičienė.

„Skaudžiausia, kad į visą šį reikalą įpinta ir mūsų šeimos tragedija“, - DELFI sakė mirusio berniuko tėtis Egidijus Drėzas.

Arši kova dėl direktoriaus kėdės

Kova dėl Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus kėdės vyksta jau ne vienerius metus.

Paskutinį konkursą ligoninės vadovo kėdei užimti laimėjo G. Abeciūnas. Tačiau kiti kandidatai, tarp jų ir R. Banevičienė, konkurso rezultatus apskundė.

Liepos 18 dieną Aukščiausiojo teismo sprendimu konkurso rezultatai buvo panaikinti, o G. Abeciūnas atleistas. Jam išmokėta ir išeitinė kompensacija. Paradoksas, tačiau jau kitą dieną Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis vėl grąžino G. Abeciūną į pareigas iki kito konkurso pabaigos.

Tiesa, kada vyks kitas konkursas – kol kas neaišku.