Taryba priėmė kreipimąsi į TS-LKD tarybą ir visus partijos narius, ragindama gerbti partijos narių poziciją ir nekeisti išreikštos pirminės kandidatų į Seimą reitingavimo valios.

„TS-LKD Kauno skyrių sueigos taryba nesutinka su TS-LKD prezidiumo nutarimais dėl TS-LKD kandidatų daugiamandatėje apygardoje reitingavimo sąrašo koregavimo. Nepakankamai motyvuotas atrodo kai kurių Seimo narių protegavimas, perkeliant juos per 100 vietų aukštyn. Taip nuvertinama partijos narių valia ir jų galimybės įvertinti Seimo narių ir kandidatų į Seimo narius darbo kokybę", - teigiama Kauno konservatorių pareiškime.

Anot jo, TS-LKD nariai Lietuvos mastu išreitingavo Seimo narius Naglį Puteikį, Rytą Kupčinską ir Joną Šimėną atsižvelgdami į jų balsavimus, veiklos kokybę ir išpažįstamas vertybes.

„Todėl manome, kad jie tinkamai atstovauja rinkėjų lūkesčiams, turi nemažos dalies rinkėjų pasitikėjimą ir autoritetą", - rašoma pareiškime.

TS-LKD Kauno skyrių sueigos tarybos pirmininko pavaduotojas Gintarė Skaistė BNS sakė, kad aštuonių Kauno skyrių poziciją remia ir trijų Klaipėdos skyrių vadovai.

„Mūsų nuomone, prezidiumo motyvai taip pakoreguoti sąrašą yra per silpni", - teigė ji.

Trečiadienį TS-LKD prezidiumas „neklusniuosius“ parlamentarus N.Puteikį, R.Kupčinską ir J.Šimėną pasiūlė nubausti rinkimų sąraše jiems skiriant žemesnes vietas, nei juos išreitingavo partijos nariai. N.Puteikį siūloma iš 16-os sąrašo vietos pastumti į 26-ą, R.Kupčinską - iš 18-os į 33-ią, J.Šimėną - iš 31-os į 53-ią.

Taikyti būtent tokias nuobaudas siūlė partijos pirmininkas premjeras Andrius Kubilius. Prieš tai N.Puteikį, R.Kupčinską ir J.Šimėną svarstęs TS-LKD Priežiūros komitetas pritarė siūlymui koreguoti šių parlamentarų vietas kandidatų sąraše.

N.Puteikis nubaustas už dalyvavimą Drąsos kelio partijos veikloje, R.Kupčinskas bei J.Šimėnas - už periodinį balsavimą Seimo salėje nesilaikant partijos priimtų pozicijų.

Be to, prezidiumas pakoregavo rinkimuose dalyvaujančių Seimo narių ir vienmandatėse besibalotiruojančių konservatorių vietas sąraše, pakeldamas juos į viršų.

Didžiausią šuolį - per daugiau nei šimtą vietų - į viršų padarė Seimo narys Evaldas Jurkevičius. Jis iš 152-os vietos rinkimų sąraše pakeltas į 50-ą. Seimo nariai Algis Kazulėnas iš 128-os pastumtas į 49-ą, Rokas Žilinskas iš 78-os - į 48-ą, Danutė Bekintienė iš 54 - į 47-ą.

Galutinį sprendimą dėl partijos rinkimų sąrašo turi priimti šeštadienį Jonavos rajone, Rukloje, vyksianti partijos taryba.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.