Kauno miesto savivaldybės tarybos valdančiąją daugumą šiuo metu sudaro konservatoriai, liberalcentristai, „jaunalietuviai“, socialdemokratai ir „tvarkiečiai“. Į valdančiąją koaliciją nepateko keli šiuo metu jokiai partijai nepriklausantys politikai, „darbiečiai“ ir visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ atstovai.

Neoficialiai kalbama, kad konservatoriaus Andriaus Kupčinsko vadovaujamoje savivaldybėje silpnoji valdančiosios koalicijos grandis yra socialdemokratai. Jiems priklauso vienas vicemero ir savivaldybės administracijos direktoriaus postas. Kauno socialdemokratams ne sykį viešai priekaištauta, kad šie bando proteguoti vieną ar kitą įmonę. Esą tai verčia kitus valdančiosios daugumos narius mąstyti apie socialdemokratų „perkėlimą“ į opoziciją.

Perimti kairiųjų postus taikosi ne viena opozicijoje likusi partija. Tačiau, dienraščio duomenimis, meras A.Kupčinskas šiuo metu aktyviausiai derasi su „Vieningo Kauno“ atstovais. Nors jie kol kas mėgina neigti siekiantys susigrąžinti valdžią, A.Kupčinskas kalbėdamas su LŽ buvo atviresnis. „Trys iš penkių „Vieningo Kauno“ narių buvo atėję į mano kabinetą ir išsakė palaikymą. Tačiau derybos vyksta ir su kitomis politinėmis jėgomis“, - neslėpė konservatorius.

Meras neabejoja, kad rinkimų į Seimą metais skandalų neišvengiamai kils. „Prieš kandidatuojant į Seimą kai kuriems tarybos nariams gali kilti pagundų įgyvendinti miestui ne itin palankius projektus. Tad valdančiosios koalicijos sudėtis gali keistis“, - tvirtino A.Kupčinskas.